La oss friste med en ordentlig vitaminbombe i form av en mektig salat full av gode grønnsaker! Ovnsbakt butternutgresskar og rødbete blandes med stekte linser og squash, og serveres med en frisk salat med syrlig salatostdressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Rødbete
½ stk
Butternutgresskar
1 stk
Dill
1 g
Grønne linser
(Kan inneholde spor av: Gluten)
1 stk
Squash
1 stk
Sitron
50 g
Gresk ost
(Inneholder: Melk)
4 g
Jorda Rundt
(Inneholder: Egg, Sennep)
10 g
Gresskarkjerner
(Kan inneholde spor av: Spelt, Peanøtter, Sesam, Hvete, Havre, Nøtter, Bygg, Kamut, Rug)
60 g
Salatblanding
1 ss
Olje til grønnsaker
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Olje til steking
½ dl
Vann til saus
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skrell butternutgresskar og rødbete.
Halver butternutgresskar, fjern frø og skjær i 1 cm store biter.
Skjær rødbete i 1 cm tynne skiver.
Hell væske av linser og skyll under kaldt vann.
Fordel butternutgresskar og rødbete på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til myke og gylne.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, skjær squash i 1 cm store biter.
Varm opp olivenolje i en mellomstor stekepanne på middels høy varme.
Stek squash og linser med Jorda Rundt og en klype salt og pepper i 4-5 min, eller til myke.
Bland salatost og vann til en dressingkonsistens i en mellomstor skål.
Skyll salatblanding
Halver sitron.
Bland salatblanding, olivenolje, en stor skvett sitronsaft, salt og en klype pepper i en stor skål.
Anrett linser og squash, ovnsbakte grønnsaker og salat i skåler.
Garner med gresskarkjerner og dill, og server med en klatt dressing.