HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMarinert Kyllingbowl
topBanner
Marinert kyllingbowl

Marinert kyllingbowl

med couscous og sitrondressing

Tags:Rask
Allergener:GlutenSulfitterSennepSelleriMelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Squash

1 pose

Bladpersille

100 g

Couscous

(InneholderGluten)

1 stk

Sitron

60 g

BBQ-saus

(InneholderSulfitter, Sennep)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

150 g

Rømme

(InneholderMelk)

300 g

Kyllingbryst

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

40 g

Aioli

(InneholderSennep, Egg)

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier676 kcal
Energi (kj)2827 kj
Fett22.92 g
Mettet fett6.5 g
Karbohydrater62.25 g
Sukker23.4 g
Protein45.34 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann*. Riv en klype sitronskall og skjær sitron i båter. Skjær rødløk i tynne skiver. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm store biter. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.  Skjær kylling i 2 cm store biter på et nytt skjærebrett. Bland kylling og BBQ-saus i en skål. VIKTIG: Husk å skrubbe sitron før du river skallet.

2

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek paprika og squash i 3-4 min. Krydre med en klype salt* og pepper*, og overfør til en skål med lokk for å holde varmen.

3

Bland kokende vann* [2,5 dl | 5 dl], grønnsaksbuljong, sitronskall og couscous i en ildfast skål. Rør godt, legg lokk på og la hvile i 5 min. Rør med en gaffel.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i stekepannen på middels høy varme. Stek løk i 2-3 min. Tilsett kylling og stek under omrøring i 5-6 min. VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Skrell gulrot til tynne strimler. Finhakk persille. Bland aioli, rømme, en skvett sitronsaft, halvparten av persillen og en klype salt* og pepper* i en skål. TIPS: Krydre etter smak! Bruk mer salt eller sitronsaft hvis du vil.

6

Fordel couscous og kylling i dype tallerkener. Toppes med grønnsaker. Dryppen klatt sitrondressing i midten. Strø over resterende persille. Server sitronbåter på siden.