Herlig oppskrift på balsamicoglasert laks med ostebakte potetbåter. Mens potetene står i ovnen, har vi tid til å blande sammen en frisk salat med cherrytomater, basilikum og ruccola. Vi topper den stekte laksen med balsamicoglaze og topper alt med pestodressing, som passer like godt til både laks og poteter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
24 ml
Balsamico
(Inneholder: Sulfitter)
2 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
1 stk
Hvitløk
1 stk
Basilikum
50 g
Kremet pestodressing
40 g
Ruccola
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
125 g
Cherrytomater
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
500 g
Poteter
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til fisk
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Sukker til glaze

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i båter.
Fordel potetbåter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
I mellomtiden, halver cherrytomater.
Grovhakk basilikum.
Press eller finhakk hvitløk.
Skyll ruccola.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med Mamas Favoritt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne til middels høy varme.
Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.
Snu og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken og dekk til.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, bland cherrytomater, basilikum og ruccola i en skål, og krydre med en klype salt og pepper. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje.
Tørk av stekepannen og varm opp til middels varme.
Tilsett balsamico og sukker og la putre i 1-2 min, til lett tyknet. Ta av varmen.
Når det gjenstår 4-5 min av tiden til potetene i ovnen, bland inn revet ost, hvitløk og en ny skvett olivenolje over potetbåtene. Sett stekebrettet tilbake og bak de siste 3-4 min, til osten er gyllen.
Anrett poteter, laks og salat på tallerkener.
Topp laks med en liten skje balsamico og øs resten over salaten.
Server kremet pestodressing ved siden av.

