Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamicoglasert laks

Balsamicoglasert laks

med ostetoppede poteter og tomatsalat

Herlig oppskrift på balsamicoglasert laks med ostebakte potetbåter. Når potetene står i ovnen, har vi tid til å blande sammen en frisk salat av tomat, basilikum og ruccola. Vi topper den stekte laksen med balsamicoglaze og topper alt med pestodressing, som passer like godt til både laks og poteter.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Rask
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite
Egg
Milk
Pesce

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

24 ml

Balsamico

2 g

Mamas Favoritt

1 stk

Hvitløk

1 stk

Basilikum

50 g

Kremet pestodressing

40 g

Ruccola

20 g

Finrevet ost

1 stk

Tomat

250 g

Laksefilet

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til fisk

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Sukker til glaze

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier666 kcal
Energi (kj)2786 kj
Fett36.3 g
Mettet fett6.8 g
Karbohydrater51.9 g
Sukker5.6 g
Fiber4.3 g
Protein34.9 g
Kolesterol100 mg
Natrium57.5 mg
Potassium0.5 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrellet) i båter.

Fordel potetbåter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær tomat i 1 cm biter.

Grovhakk basilikum.

Press eller finhakk hvitløk.

Skyll ruccola.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med Mamas Favoritt.

Stek fisk
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne til middels høy varme.

Stek laks med skinnet ned i 3-4 min.

Snu og stek i ytterligere 3-5 min, eller til gjennomstekt. Overfør til en tallerken og dekk til.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
4

I mellomtiden, bland tomat, basilikum og ruccola i en skål, og krydre med en klype salt og pepper. Du kan eventuelt tilsette en skvett olivenolje.

Tørk av stekepannen og varm opp til middels varme.

Tilsett balsamico og sukker og la putre i 1-2 min, til lett tyknet. Ta av varmen.

Tilsett ost
5

Når det gjenstår 4-5 min av tiden til potetene i ovnen, bland inn finrevet ost, hvitløk og en ny skvett olivenolje over potetbåtene. Sett stekebrettet tilbake og bak de siste 3-4 min, til osten er gyllen.

Server
6

Anrett poteter, laks og salat på tallerkener.

Topp laks med en liten skje balsamico og øs resten over salaten.

Server kremet pestodressing ved siden av.