Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 ml
Soyasaus
2 stk
Gulrot
1 stk
Paprika
1 stk
Avokado
1 pose
Koriander
1 stk
Lime
½ stk
Rød chili
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rødløk
150 g
Reker
100 g
Basmatiris
40 g
Søt chilisaus
¼ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rør godt, legg lokk på og senk til middels lav varme. Småkok i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke smugtitt - risen skal dampes!
Riv gulrot (uskrellet). Finhakk eller press hvitløk. Finhakk rødløk og paprika. Fjern steinen og skjær avokado i tynne skiver. Grovhakk koriander. Skjær lime i båter. Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Grovhakk reker.
Bland soyasaus, en skvett limesaft og en klype pepper* i en liten skål.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme når risen har 5 min igjen. Stek reker og løk i 2-3 min. Tilsett hvitløk og stek i 1 min. Fjern stekepannen fra varmen og tilsett søt chilisaus. Bland godt og krydre med en klype salt* og pepper*. VIKTIG: Rekene er ferdig når kjøttet er hvitt og ugjennomsiktig.
Bland ris, paprika, revet gulrot, halvparten av korianderen og en klype chili i en skål. Tilsett dressing og reker, og krydre med salt* og pepper*.
Fordel rissalat med reker i dype tallerkener. Topp med avokado. Strø over resterende koriander og chili. Server limebåter på siden.