HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Inspirert Svinekjøtt
topBanner
Asiatisk-inspirert svinekjøtt

Asiatisk-inspirert svinekjøtt

med hvitløksris og koriander

Denne retten med svinekjøtt glasert i en guddommelig aromatisk marinade har alt sansene dine drømmer om! Syrlig lime, salt soya og skarp ingefær, som sammen med en klype sukker får det beste ut av svinekjøttet. Sammen med hvitløksris og knasende peanøtter er det umulig å mislykkes, og vi lover at både store og små vil be om mer.

Tags:Barnevennlig
Allergener:HveteSoyaPeanøtterMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

50 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtter)

300 g

Svinekam

1 pose

Koriander

150 g

Spisskål, skåret

40 g

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

ss

Smør* (steg 1)

(InneholderMelk)

¼ ts

Salt* (steg 1)

½ ts

Sukker* (steg 2)

3 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2767 kj
Kalorier661 kcal
Fett12.8 g
Mettet fett3.51 g
Karbohydrater92.16 g
Sukker21.86 g
Protein43.41 g
Natrium5.679 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør med en skvett olivenolje i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min. Tilsett ris, vann [3 dl | 6 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] i kjelen og kok opp. Legg lokk på kjelen og senk til lav varme. Kok i 10 min, deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

2

Skrell og riv ingefær fint. Skjær lime i båter. Bland ingefær, soyasaus, sukker* [1/2 ts | 1 ts], halvparten av chilisausen, limesaft [1 ss | 2 ss] og resterende hvitløk i en skål.

3

Riv gulrot (uskrellet) fint. Finhakk vårløk. Grovhakk peanøtter.

4

Skjær svinekam i 2 cm tykke strimler. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekam i 1 min. Tilsett marinade og stek under omrøring i 2-3 min.

5

Tilsett spisskål og gulrot. Stek under omrøring i 1-2 min.

6

Fordel hvitløksris, svinekam og grønnsaker på tallerkener. Drypp over resterende chilisaus. Topp med vårløk, koriander og peanøtter. Server limebåter på siden.