HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Inspirert Svinekjøtt
topBanner
Asiatisk-inspirert svinekjøtt

Asiatisk-inspirert svinekjøtt

med hvitløksris og koriander

Tags:Lett å lage
Allergener:glutenSoyaPeanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

50 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

20 g

Peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdesesam, nøtter)

300 g

Svin ytrefilet

1 pose

Koriander

150 g

Spisskål, skåret

40 g

Søt chilisaus

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør* (steg1)

¼ ts

Salt* (steg 1)

½ ts

Sukker* (steg 2)

3 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier583.8925 kcal
Energi (kj)2443.0059 kj
Fett4.1013 g
Mettet fett1.3 g
Karbohydrater87.7951 g
Sukker21.6 g
Protein46.8195 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt en klatt smør* med en skvett olivenolje* i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløk i 1-2 min. Tilsett ris, vann* [3 dl | 6 dl], salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i kjelen og kok opp. Legg lokk på kjelen og senk til lav varme. Kok i 10 min, deretter fjern kjelen fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

2

Skrell og riv ingefær fint. Skjær lime i båter. Bland ingefær, soyasaus, sukker* [1/2 ts | 1 ts], halvparten av chilisaus, limesaft [1 ss | 2 ss] og resterende hvitløk i en skål.

3

Riv gulrot (uskrellet) fint. Finhakk vårløk. Grovhakk peanøtter.

4

Skjær svinekam i 2 cm tykke strimler. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek svinekjøtt i 1 min. Tilsett marinade. Stek under omrøring i 3-4 min.

5

Tilsett spisskål og gulrot. Stek under omrøring i 2-4 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

6

Fordel hvitløksris, svinekjøtt og grønnsaker på tallerkener. Drypp med resterende chilisaus. Topp med vårløk, koriander og peanøtter. Server limebåter på siden.