Skip to main content

Indisk reke-tikka masala

med naanbrød og agurksalat

Disk opp en klassisk indisk rett med alt som hører til. Vi frister med en fyldig og kremet tikka masala med reker som serveres på en seng luftig basmatiris med varmt naanbrød og en frisk agurksalat som balanserer smaken perfekt. Enkelt, smakfullt og alltid en favoritt!

Tags:
Spis meg først
Allergener:
Hvede
Gluten
Milk
Soja
Crustaceans

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

30 g

Tikka masala

35 g

Tomatpure

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Lime

1 g

Chiliflak

1 stk

Sjalottløk

125 g

Cherrytomater

2 stk

Naanbrød

4 g

Mild Mahal

150 ml

Creme fraiche

25 ml

Soyasaus

1 stk

Paprika

1 stk

Agurk

150 g

Kongereker

150 g

Basmatiris

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

1 dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

¼ ts

Salt til salat

½ ts

Sukker til saus

Næringsinnhold

Kalorier1171 kcal
Energi (kj)4900 kj
Fett48.2 g
Mettet fett21.3 g
Karbohydrater149.2 g
Sukker18 g
Fiber10.4 g
Protein34.4 g
Kolesterol78 mg
Natrium42.2 mg
Potassium42.8 mg
Calcium19.9 mg
Iron0.2 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Halver cherrytomater.

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sjalottløk, paprika og cherrytomater i 3-4 min, eller til noe myknet.

3

Tilsett reker, smør, chiliflak, Mild Mahal, tomatpure og Tikka Masala i stekepannen. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.

Tilsett vann, sukker, soyasaus og salt. La småkoke i 1-2 min, eller til noe tyknet.

Senk til lav varme og rør inn creme fraiche. Hold varm til servering.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

4

Grovhakk agurk.

Halver lime.

Finhakk mynte og koriander.

Bland agurk, mynte, koriander, en skvett limesaft, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

5

Hold naanbrød under rennende vann i 2 sek og pakk inn i folie.

Varm i ovnen i 4-5 min.

6

Anrett ris og tikka masala i dype tallerkener.

Server med naanbrød og agurksalat.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image