Disk opp en klassisk indisk rett med alt som hører til. Vi frister med en fyldig og kremet tikka masala med reker som serveres på en seng luftig basmatiris med varmt naanbrød og en frisk agurksalat som balanserer smaken perfekt. Enkelt, smakfullt og alltid en favoritt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
30 g
Tikka masala
35 g
Tomatpure
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Lime
1 g
Chiliflak
1 stk
Sjalottløk
125 g
Cherrytomater
2 stk
Naanbrød
4 g
Mild Mahal
150 ml
Creme fraiche
25 ml
Soyasaus
1 stk
Paprika
1 stk
Agurk
150 g
Kongereker
150 g
Basmatiris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Olje til steking
1 ss
Smør til saus
1 dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
¼ ts
Salt til salat
½ ts
Sukker til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær sjalottløk i tynne skiver.
Skjær paprika i 2 cm store biter.
Halver cherrytomater.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sjalottløk, paprika og cherrytomater i 3-4 min, eller til noe myknet.
Tilsett reker, smør, chiliflak, Mild Mahal, tomatpure og Tikka Masala i stekepannen. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.
Tilsett vann, sukker, soyasaus og salt. La småkoke i 1-2 min, eller til noe tyknet.
Senk til lav varme og rør inn creme fraiche. Hold varm til servering.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Grovhakk agurk.
Halver lime.
Finhakk mynte og koriander.
Bland agurk, mynte, koriander, en skvett limesaft, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Hold naanbrød under rennende vann i 2 sek og pakk inn i folie.
Varm i ovnen i 4-5 min.
Anrett ris og tikka masala i dype tallerkener.
Server med naanbrød og agurksalat.