HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kyllingbowl
topBanner
Vietnamesisk kyllingbowl

Vietnamesisk kyllingbowl

med villris og myntesalat

I dag lager vi en smakfull og enkel kyllingbowl med mange vidunderlige farger og ingredienser. Villris og gulrot- og myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har den lekre kyllingen marinert i hvitløk, ingefær og chili. Vi topper alt med asiatisk majones, chili og peanøtter.

Tags:RaskSterkLett å lage
Allergener:glutenSoyaPeanøtterEggSennepSesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 ml

Soyasaus

(Inneholdergluten, Soya)

150 g

Basmati villris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

½ stk

Chili

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 pose

Mynte

20 g

Saltede peanøtter

(InneholderPeanøtterKan inneholdesesam, nøtter)

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

50 g

Asiatisk majones

(Inneholdergluten, Soya, Egg, Sennep, Sesam)

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt* (steg 1)

3 dl

Vann* (steg 1)

1 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier850.48 kcal
Energi (kj)3558.4082 kj
Fett43.0404 g
Mettet fett7.9 g
Karbohydrater72.6836 g
Sukker10.9 g
Protein41.648 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 15 min. Skru av varmen og la hvile til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrellet). Fjern frøene fra chili [1/2 stk, 2P]og finhakk. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland limeskall, hvitløk, ingefær, en skvett limesaft og halvparten av chili i en liten skål. Tilsett soyasaus og vann* [1 ss | 2 ss] og bland godt. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet. TIPS: Smak til med chili - det er sterkt!

3

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Riv gulrot (uskrellet). Plukk og grovhakk mynteblader(kast stilken). Bland mynte (spar litt til servering), salatblanding og halvparten av gulroten i en skål. Tilsett en skvett limesaft og smak til med salt* og pepper*, og eventuelt en skvett olivenolje*. Bland godt.

4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kyllingstrimler i 4-5 min, rør ofte. Krydre med en klype salt*. Tilsett marinade og resterende gulrot og stek i ytterligere 2-3 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Grovhakk peanøtter.

6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med myntesalat, stekt kylling og gulrot. Drypp over en klatt asiatisk majones og pynt med mynte, peanøtter og resterende chili.