topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kyllingbowl

Vietnamesisk kyllingbowl

med villris og rask myntesalat

I dag skal vi lage vi en smakfull og enkel kyllingbowl med mange vidunderlige farger og ingredienser. Villris og gulrot- og myntesalat med lime danner basen i bowlen. Hovedrollen har kyllingen, marinert i hvitløk, ingefær og chili. Vi topper denne herlige bowlen med asiatisk majones, chili og peanøtter.

Tags:
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter
Sesam
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmati villris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 pose

Mynte

20 g

Peanøtter

(Inneholder Peanøtter)

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier788 kcal
Energi (kj)3296 kj
Fett37.7 g
Mettet fett7.1 g
Karbohydrater72 g
Sukker10.5 g
Protein38.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 15 min. Skru av varmen og la hvile til servering. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes!

Bland marinade
2

Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrellet). Fjern frøene fra chili [1/2 stk, 2P]og finhakk. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland limeskall, hvitløk, ingefær, en skvett limesaft og halvparten av chili i en liten skål. Tilsett soyasaus og vann* [1 ss | 2 ss] og bland godt. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet. TIPS: Smak deg til med chili - det er sterkt!

Bland myntesalat
3

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann. Riv gulrot (uskrellet). Plukk og grovhakk mynteblader (kast stilken). Bland mynte (spar litt til servering), salatblanding og halvparten av gulroten i en skål. Tilsett en skvett limesaft og smak til med salt* og pepper*, og eventuelt en skvett olivenolje*. Bland godt.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.Stek kyllingstrimler i 4-5 min, rør ofte. Krydre med en klype salt*. Tilsett marinade og resterende gulrot og stek i ytterligere 2-3 min. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Hakk peanøtter
5

Grovhakk peanøtter.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Topp med myntesalat, stekt kylling og gulrot. Tilsett en klatt asiatisk majones og pynt med mynte, peanøtter og resterende chili.