HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kyllingbowl
topBanner
Vietnamesisk kyllingbowl

Vietnamesisk kyllingbowl

med hvitløksris og srirachamajones

Er du sulten og vil lage mat raskt og effektivt uten å gå på bekostning av smaken? Denne enkle, men veldig smakfulle kyllingbowlen er både kjapp og god! Vi starter med å steke kylling, gulrot, løk og hoisinsaus. Vi bygger skålen med hvitløksris, kylling, stekte grønnsaker og syltet agurk. Vi topper alt med srirachamajones, mynte og koriander.

Tags:Rask
Allergener:EggSennepSesamSoyaGlutenHvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

300 g

Kyllingbryst

150 g

Jasminris

50 g

Srirachamajones

(InneholderEgg, Sennep)

2 stk

Hvitløk

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Gulrot

30 g

Hoisinsaus

(InneholderSesam, Soya, Gluten, Hvete)

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier743 kcal
Energi (kj)3110 kj
Fett28.19 g
Mettet fett4.9 g
Karbohydrater77.18 g
Sukker15.6 g
Protein41.46 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

2

Skjær agurk og gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver. Skjær rødløk i tynne skiver. Bland hvitvinseddik, vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt*. Rør rundt til sukkeret er oppløst og tilsett agurk. Bland godt og sett til side frem til servering.

3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og løk i 3-4 min. Overfør til en skål og dekk til for å beholde varmen.

4

Varm evt. opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side. Krydre med en klype salt* og pepper*. Ta stekepannen av varmen og tilsett hoisinsaus. Rør godt til kyllingen er dekket av saus.

5

Grovhakk mynte og koriander. Hell væsken av syltet agurk. 

6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med grønnsaker, kylling og syltet agurk. Øs over sausen fra stekepannen. Drypp over en klatt srirachamajones. Pynt med mynte og koriander.