Er du sulten og vil lage mat raskt og effektivt uten å gå på bekostning av smaken? Denne enkle, men veldig smakfulle kyllingbowlen er både kjapp og god! Vi starter med å steke kylling, gulrot, løk og hoisinsaus. Vi bygger skålen med hvitløksris, kylling, stekte grønnsaker og syltet agurk. Vi topper alt med srirachamajones, mynte og koriander.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Agurk
25 ml
Hvitvinseddik
300 g
Kyllingbryst
150 g
Jasminris
50 g
Srirachamajones
(InneholderEgg, Sennep)2 stk
Hvitløk
1 pose
Mynte & koriander
2 stk
Gulrot
30 g
Hoisinsaus
(InneholderSesam, Soya, Gluten, Hvete)1 stk
Rødløk
½ ss
Smør (steg 1)
2.5 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
½ ts
Sukker (steg 2)
2 ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.
Skjær agurk og gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver. Skjær rødløk i tynne skiver. Bland hvitvinseddik, vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt*. Rør rundt til sukkeret er oppløst og tilsett agurk. Bland godt og sett til side frem til servering.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og løk i 3-4 min. Overfør til en skål og dekk til for å beholde varmen.
Varm evt. opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side. Krydre med en klype salt* og pepper*. Ta stekepannen av varmen og tilsett hoisinsaus. Rør godt til kyllingen er dekket av saus.
Grovhakk mynte og koriander. Hell væsken av syltet agurk.
Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med grønnsaker, kylling og syltet agurk. Øs over sausen fra stekepannen. Drypp over en klatt srirachamajones. Pynt med mynte og koriander.