Våre matkasserHjelpGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kyllingbowl

Vietnamesisk kyllingbowl

med hvitløksris og srirachamajones

Er du sulten og vil lage mat raskt og effektivt uten å gå på bekostning av smaken? Denne enkle, men veldig smakfulle kyllingbowlen er både kjapp og god! Vi starter med å steke kylling, gulrot, løk og hoisinsaus. Vi bygger skålen med hvitløksris, kylling, stekte grønnsaker og syltet agurk. Vi topper alt med srirachamajones, mynte og koriander.

Tags:
Rask
Allergener:
Egg
Sennep
Sesam
Soya
Gluten
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Agurk

25 ml

Hvitvinseddik

300 g

Kyllingbryst

150 g

Jasminris

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

2 stk

Hvitløk

1 pose

Mynte & koriander

2 stk

Gulrot

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Sukker (steg 2)

2 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier743 kcal
Energi (kj)3110 kj
Fett28.2 g
Mettet fett4.9 g
Karbohydrater77.2 g
Sukker15.6 g
Protein41.5 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk. Smelt smør* [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket.

Sylt agurk
2

Skjær agurk og gulrot (uskrellet) i tynne halve skiver. Skjær rødløk i tynne skiver. Bland hvitvinseddik, vann* [2 ss | 4 ss], sukker* [1/2 ts | 1 ts] og en klype salt*. Rør rundt til sukkeret er oppløst og tilsett agurk. Bland godt og sett til side frem til servering.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og løk i 3-4 min. Overfør til en skål og dekk til for å beholde varmen.

Stek kylling
4

Varm evt. opp en skvett olivenolje* i samme stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 3-4 min på hver side. Krydre med en klype salt* og pepper*. Ta stekepannen av varmen og tilsett hoisinsaus. Rør godt til kyllingen er dekket av saus.

Hakk mynte og koriander
5

Grovhakk mynte og koriander. Hell væsken av syltet agurk. 

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med grønnsaker, kylling og syltet agurk. Øs over sausen fra stekepannen. Drypp over en klatt srirachamajones. Pynt med mynte og koriander.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image