topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kjøttdeigtaco

Vietnamesisk kjøttdeigtaco

med asiatisk majones og knasende peanøtter

Denne oppskriften krydrer tacofredagen! Vi holder det enkelt og fokuserer på gode smaker og teksturer. Fyll varme tortillas med kjøttdeig stekt i asiatisk marinade, og topp med revet gulrot, salat og knasende peanøtter. Strø litt chili og frisk mynte over, og drypp med asiatisk majones. Ta fredagstacoen til nye høyder, eller kos deg litt ekstra på en helt vanlig tirsdag.

Tags:
Superrask
Rask
Melkefri
Allergener:
Sesam
Egg
Sennep
Soya
Gluten
Hvete
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

2 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

½ stk

Rød chili

½ stk

Lime

1 pose

Mynte

1 pakke

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

250 g

Kjøttdeig av storfe

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

60 g

Salatblanding

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier895 kcal
Energi (kj)3744 kj
Fett53 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater64.3 g
Sukker7.5 g
Protein37.6 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Hvis du ikke har mikrobølgeovn, forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrelt) fint.

Skjær chili [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Riv gulrot (uskrelt) grovt. 

Grovhakk mynte og peanøtter. 

Skyll salatblanding.

Stek kjøttdeig
2

Bland hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], soyasaus, vann [1 ss | 2 ss] og en skvett limesaft i en liten skål.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 3-4 min, til gjennomstekt.

Tilsett marinade og stek i 2-3 min, til det begynner å tykne.

VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydning av rødt.

Varm tortillabrød
3

Imens kjøttet steker, varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sekunder, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
4

Fyll tortillabrød med salat, kjøttdeig og gulrot.

Topp med asiatisk majones, peanøtter, mynte og chili.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.