HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Kjøttdeig
topBanner
Vietnamesisk kjøttdeig

Vietnamesisk kjøttdeig

med hvitløksris og friske grønnsaker

Populær

Denne vietnamesiske retten med kjøttdeig og gode asiatiske smaker vil gjøre deg myk i knærne! Inviter smaksløkene dine på en uforglemmelig date med aromatisk hvitløksris, solmodnet mango og forfriskende mynte og koriander.

Tags:Barnevennlig
Allergener:HveteSoyaGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Basmatiris

1 stk

Ingefær

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

2 stk

Hvitløk

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

250 g

Kjøttdeig

1 pose

Mynte & koriander

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

2 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier780 kcal
Energi (kj)3263 kj
Fett34.78 g
Mettet fett10.1 g
Karbohydrater85.07 g
Sukker33.8 g
Protein34.26 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels varme. Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts] og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til servering.

2

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Skjær lime i båter. Skrell og riv ingefær fint.

3

Bland chili, limesaft [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk, ingefær, sukker* [2 ts | 3 ts], soyasaus og olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en skål.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels varme. Brun kjøttdeig i 1-2 min. Tilsett marinade og stek i 8-10 min. VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når kjøttet er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

5

Skrell og skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm store biter. Skjær agurk i tynne, runde skiver. Skrell og riv gulrot. Finhakk mynteblader og koriander.

6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener og topp med kjøttdeig, mango, gulrot, agurk, mynte og koriander. Drypp over en skvett olivenolje* og krydre med en klype salt* og pepper*.