topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk-inspirert taco

Vietnamesisk-inspirert taco

med asiatisk majones og knasende peanøtter

Denne oppskriften krydrer tacofredagen! Vi holder det enkelt og fokuserer på gode smaker og teksturer. Fyll varme tortillas med kjøttdeig stekt i asiatisk marinade, og topp med revet gulrot, salat og knasende peanøtter. Strø litt chili og frisk mynte over, og drypp med litt asiatisk majones. Ta fredagstacoen til nye høyder, eller kos deg litt ekstra på en helt vanlig tirsdag.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Sesam
Egg
Sennep
Soya
Gluten
Hvete
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

2 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

1 stk

Rød chili

1 stk

Lime

1 stk

Gulrot

1 pose

Mynte

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

250 g

Kjøttdeig av storfe

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Vann* (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier960 kcal
Energi (kj)4015 kj
Fett55.28 g
Mettet fett12.6 g
Karbohydrater70.78 g
Sukker18.5 g
Protein41.49 g
Natrium50 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Hvis du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/200°C.

Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær fint.

Skjær chili i tynne skiver. Skjær lime i båter.

Riv gulrot (uskrellet) grovt. 

Grovhakk mynte og peanøtter.

Lag marinade
2

Bland hvitløk, ingefær, soyasaus, vann [1 ss | 2 ss] og en skvett limesaft i en liten skål.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kjøttdeig i 3-4 min, til gjennomstekt. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden underveis.

VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.

Tilsett marinade
4

Tilsett marinade og stek i 2-3 min, til det begynner å tykne.

Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann.

Varm tortillabrød
5

Varm tortillabrød i mikroen i 30-60 sekunder, eller pakk tortillabrød inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Fyll tortillabrød med salat, kjøttdeig og gulrot.

Topp med asiatisk majones, peanøtter, mynte og chili.