
Vietnamesisk-inspirert taco
med asiatisk majones og knasende peanøtter
Denne oppskriften krydrer tacokvelden litt ekstra! Vi holder det enkelt, men fokuserer på gode smaker og teksturer. Fyll de varme tortillaene med kjøttdeig stekt i asiatisk marinade, og topp med revet gulrot, salat og knasende peanøtter. Til slutt kommer et innslag av sterk chili, frisk mynte og en herlig majonesdressing. Fantastisk godt!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
2 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Gulrot
1 pose
Mynte
20 g
Peanøtter
250 g
Kjøttdeig
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
60 g
Salatblanding
Ikke inkludert i matkassen din
1 ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Olivenolje (steg 3)
Framgangsmåte
Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær fint. Skjær chili i tynne skiver. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Riv gulrot (uskrellet) grovt. Grovhakk mynte og peanøtter. VIKTIG: Husk å skrubbe lime før du river skallet.
Bland hvitløk, ingefær, soyasaus, limeskall, vann* [1 ss | 2 ss] og en skvett limesaft i en liten skål.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min, til gjennomstekt. VIKTIG: Kjøttet er gjennomstekt når det er uten antydninger av rødt.
Tilsett marinade og stek i 2-3 min, til det begynner å tykne. Skyll salatblanding i et dørslag under kaldt vann*.
Varm tortillabrød i 10 sek i mikrobølgeovn eller på en tørr stekepanne.
Fyll tortillabrød med salat, kjøttdeig og gulrot. Topp med asiatisk majones, peanøtter, mynte og chili.