HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetariske "sollapper"
topBanner
Vegetariske "sollapper"

Vegetariske "sollapper"

med sprø "satelittsalat", nudler og vårløk

LIGHTYEAR

Vi feirer lanseringen av familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske middager inspirert av filmen. Vanligvis pleier man å si at man ikke skal leke med maten, men i dette tilfellet avhenger galaksens fremtid av det. Sollappene med sprø satelittsalat, nudler og vårløk er nemlig en del av et hemmelig oppdrag der dere må jobbe sammen som et lag for å sikre vår alles fremtid. Både små og store spiller en viktig rolle, så jobb sammen for å løse oppdraget.

Tags:Under 650 kcalBarnevennligVegetar
Allergener:GlutenSoyaEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

½ stk

Ingefær

150 g

Spisskål, skåret

75 g

Sukkererter

10 ml

Soyasaus

(InneholderGluten, Soya)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

150 g

Rødkål

150 g

Fullkornsnudler

(InneholderGluten)

25 g

Srirachamajones

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier584 kcal
Energi (kj)2442 kj
Fett13.63 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater83.85 g
Sukker15.8 g
Protein22.23 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Skjær vårløk i tynne skiver, skill det grønne fra det hvite. Riv gulrot (uskrellet). Riv ingefær [½ stk, 2P] (uskrellet). Skjær sukkererter [½ pakke, 2P] i halve på langs.

2

Kok opp en kjele med saltet* vann*. Kok nudler [½ pakke, 2P] i 1-2 min, til myke. Hell av vannet og skyll nudlene med kaldt vann*. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

3

Bland rødkål, halvparten av spisskålen og en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig. Gni kål med hendene i 30 sek. Sett til side. Bland srirachamajones [½ pakke, 2P] og en skvett vann* i en skål. Sett til side.

4

Visp egg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsett det hvite av vårløken, ingefær, resterende spisskål og halvparten av gulroten og bland godt. Tilsett panko og en klype pepper*. Krydre med en stor klype salt*. Bland godt.

5

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels varme. Form farsen til 2 stk. lapper per person. Trykk dem litt flatere med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir. VIKTIG: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

6

Bland nudler, soyasaus [2 ts | 4 ts], resterende gulrot og sukkererter sammen med kålen. Krydre med en klype salt* og pepper*. Smak til med mer soyasaus om ønskelig. Anrett vegetarlapper og nuddelsalat på tallerkener. Pynt med det grønne av vårløken. Drypp over en klatt srirachadressing.