Våre matkasserHjelpGavekort
Vegetariske "sollapper"
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetariske "sollapper"

Vegetariske "sollapper"

med sprø "satelittsalat", nudler og vårløk

LIGHTYEAR

Vi feirer lanseringen av familiefilmen Lightyear på Disney+ med intergalaktiske middager inspirert av filmen. Vanligvis pleier man å si at man ikke skal leke med maten, men i dette tilfellet avhenger galaksens fremtid av det. Sollappene med sprø satelittsalat, nudler og vårløk er nemlig en del av et hemmelig oppdrag der dere må jobbe sammen som et lag for å sikre vår alles fremtid. Både små og store spiller en viktig rolle, så jobb sammen for å løse oppdraget.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Vegetar
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

½ stk

Ingefær

150 g

Spisskål, skåret

75 g

Sukkererter

10 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

30 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

150 g

Rødkål

150 g

Fullkornsnudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

25 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

2 stk

Egg (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier584 kcal
Energi (kj)2442 kj
Fett13.63 g
Mettet fett2.2 g
Karbohydrater83.85 g
Sukker15.8 g
Protein22.23 g
Natrium0 mg

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Skjær vårløk i tynne skiver, skill det grønne fra det hvite. Riv gulrot (uskrellet). Riv ingefær [½ stk, 2P] (uskrellet). Skjær sukkererter [½ pakke, 2P] i halve på langs.

Kok nudler
2

Kok opp en kjele med saltet* vann*. Kok nudler [½ pakke, 2P] i 1-2 min, til myke. Hell av vannet og skyll nudlene med kaldt vann*. TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann.

Lag salat og dressing
3

Bland rødkål, halvparten av spisskålen og en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett en skvett olivenolje* om ønskelig. Gni kål med hendene i 30 sek. Sett til side. Bland srirachamajones [½ pakke, 2P] og en skvett vann* i en skål. Sett til side.

Lag farse
4

Visp egg* [2 stk | 4 stk] i en skål. Tilsett det hvite av vårløken, ingefær, resterende spisskål og halvparten av gulroten og bland godt. Tilsett panko og en klype pepper*. Krydre med en stor klype salt*. Bland godt.

Stek vegetarlapper
5

Varm opp nok olivenolje* til å dekke bunnen til en stekepanne på middels varme. Form farsen til 2 stk. lapper per person. Trykk dem litt flatere med stekespaden. Stek i 4-5 min på hver side, til gylne og gjennomstekte. Legg på en tallerken med kjøkkenpapir. VIKTIG: Ikke snu lappene for tidlig, da kan de falle fra hverandre.

Server
6

Bland nudler, soyasaus [2 ts | 4 ts], resterende gulrot og sukkererter sammen med kålen. Krydre med en klype salt* og pepper*. Smak til med mer soyasaus om ønskelig. Anrett vegetarlapper og nuddelsalat på tallerkener. Pynt med det grønne av vårløken. Drypp over en klatt srirachadressing.