
Vegetariske quesedillas
med sorte bønner og guacamole
Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Kveldens kulinariske reise går til Spania, for vi skal lage vegetariske quesedillas. Vi fyller våre quesedillas med løk, mais, svarte bønner, sriracha og hvitløk. Tilbehøret i dag er en smakfull avokadosalsa med tomat og lime og en kremet limerømme.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 pakke
Svarte bønner
2 stk
Tomat
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
50 g
Revet gouda
(Inneholder Melk)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Panamat
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder Sulfitter)
20 g
Sriracha
1 stk
Paprika
½ pakke
Rømme
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
½ dl
Vann (steg 2)
½ ts
Salt (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 2)
¼ ts
Salt (steg 5)
Framgangsmåte

Skyll svarte bønner under kaldt vann i en sil.
Overfør halvparten av bønnene til en liten skål og mos med en gaffel eller potetmoser. Krydre med en klype salt og pepper.
Finhakk løk. Press eller finhakk hvitløk.
Skjær paprika i 1 cm biter.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.Stek paprika og løk i 3-4 min, eller til mykt og gyllent.
Tilsett, svarte bønner (hele og moste), Panamat, Ay Cajun-ba, sriracha, hvitløk, salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Rør og stek i 1 min.
Rør inn vann [1/ 2 dl | 1 dl]. La putre i 1 min, eller til vannet har fordampet.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Fordel fyll i tortillabrød (4 per person). Strø over revet gouda over fyllet og brett sammen.

Vask stekepannen og varm opp på middels varme.
Stek quesedillas i 3-4 min på hver side.
TIPS: Vær forsiktig når du snur quesedillasene slik at fyllet ikke faller ut. Bruk en stekespade.

Skjær lime i to.
Skjær avokado i to, fjern steinen og bruk en skje til å ta ut innmaten.
Grovhakk tomat.
Mos avokado med salt [1/ 4 ts | 1/ 2 ts], en stor skvett limesaft og rømme [1/ 2 pakke, 2P] i en skål. Rør inn tomat.

Anrett quesedillas på tallerkener.
Server guacamole på siden.