Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Kveldens kulinariske reise går til Spania, for vi skal lage vegetariske quesedillas. Vi fyller våre quesedillas med løk, mais, svarte bønner, sriracha og hvitløk. Tilbehøret i dag er en smakfull guacamole, tomat og yoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Løk
1 stk
Hvitløk
1 boks
Mais
1 pakke
Svarte bønner
2 stk
Tomat
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder: Gluten, Hvete)
4 g
Panamat
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
20 g
Sriracha
1 pakke
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
½ ss
Olivenolje (steg 1)
½ dl
Vann (steg 3)
½ ts
Salt (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
Finhakk løk.
Press eller finhakk hvitløk.
Grovhakk tomat.
Del lime i to.
Skjær avokado i to, fjern stein og ta ut innmaten med en skje.
Mos avokado sammen med en klype salt, en skvett limesaft og yoghurt i en mellomstor skål.
Bland tomat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Hell væske fra mais.
Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Rist mais i 4-5 min, eller til lett brunet. Overfør til en skål og sett til side.
I mellomtiden, hell væske fra og skyll svarte bønner. Mos halvparten av svarte bønner med en gaffel eller potetmoser i en liten skål.
Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.
Stek løk i 3-4 min, eller til mykt og gyllent.
Tilsett mais, svarte bønner (både hele og moste), Panamat, Ay Cajun-ba, sriracha og hvitløk. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt og stek i 1 min.
Rør inn vann [1/2 dl | 1 dl] og la putre i 1 min, eller til vannet har fordampet.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Fordel fyll i hvert tortillabrød, strø over gouda og brett sammen på midten (4 quesadillas per person).
Tørk av stekepannen og varm opp til middels varme.
Stek quesadillas i 3-4 min på hver side.
TIPS: Det burde være plass til 4 quesadillas i stekepannen. Snu dem forsiktig med en stekespade.
Anrett quesadillas og tomat på tallerkener.
Server guacamole på siden.