Skip to main content
Vegetariske bønnemos-quesedillas
Vegetariske bønnemos-quesedillas

Vegetariske bønnemos-quesedillas

med guacamole og smeltet gouda

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Kveldens kulinariske reise går til Spania, for vi skal lage vegetariske quesedillas. Vi fyller våre quesedillas med løk, mais, svarte bønner, sriracha og hvitløk. Tilbehøret i dag er en smakfull guacamole, tomat og yoghurt.

Tags:
Vegetar
Sterk
Allergener:
Melk
Gluten
Hvete
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Løk

1 stk

Hvitløk

1 boks

Mais

1 pakke

Svarte bønner

2 stk

Tomat

1 stk

Avokado

1 stk

Lime

50 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

8 stk

Små tortillabrød

(Inneholder: Gluten, Hvete)

4 g

Panamat

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

20 g

Sriracha

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 1)

½ dl

Vann (steg 3)

½ ts

Salt (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold

Kalorier874 kcal
Energi (kj)3656 kj
Fett38 g
Mettet fett12.6 g
Karbohydrater89 g
Sukker18.3 g
Fiber14.8 g
Protein26.1 g

Redskaper

Stekepanne

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Finhakk løk.

Press eller finhakk hvitløk.

Grovhakk tomat.

Del lime i to.

Skjær avokado i to, fjern stein og ta ut innmaten med en skje.

Mos avokado sammen med en klype salt, en skvett limesaft og yoghurt i en mellomstor skål.

Bland tomat, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.  

Rist mais og lag bønnemos
2

Hell væske fra mais.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme. Rist mais i 4-5 min, eller til lett brunet. Overfør til en skål og sett til side.

I mellomtiden, hell væske fra og skyll svarte bønner. Mos halvparten av svarte bønner med en gaffel eller potetmoser i en liten skål.

Lag fyll
3

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek løk i 3-4 min, eller til mykt og gyllent.

Tilsett mais, svarte bønner (både hele og moste), Panamat, Ay Cajun-ba, sriracha og hvitløk. Krydre med salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper. Bland godt og stek i 1 min.

Rør inn vann [1/2 dl | 1 dl] og la putre i 1 min, eller til vannet har fordampet.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

Forbered quesedillas
4

Fordel fyll i hvert tortillabrød, strø over gouda og brett sammen på midten (4 quesadillas per person).

Stek quesedillas
5

Tørk av stekepannen og varm opp til middels varme.

Stek quesadillas i 3-4 min på hver side.

TIPS: Det burde være plass til 4 quesadillas i stekepannen. Snu dem forsiktig med en stekespade.

Server
6

Anrett quesadillas og tomat på tallerkener. 

Server guacamole på siden.