HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarisk Sloppy Joe
topBanner
Vegetarisk Sloppy Joe

Vegetarisk Sloppy Joe

med rødkålslaw og ovnsbakte potetbåter

"Sloppy Joe" er en spennende amerikansk rett som minner litt om en burger, og i dag skal vi lage en vegetarisk variant med vegetardeig! Vår smakfulle versjon av den amerikanske klassikeren består av vegetardeig og vårløk stekt med ketchup, sennep og worcestersaus. Vi lager også en frisk og god rødkålslaw, og serverer hjemmelagde pommes frites.

Tags:EnkelVegetar
Allergener:EggSennepSoyaGlutenMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 stk

Vårløk

25 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

75 g

Rødkål

160 g

Vegetardeig

(InneholderSoya, Gluten)

50 g

Ketchup

6 g

Sennep

(InneholderSennep)

15 g

Worcestersaus

(InneholderSennep, Soya, Gluten)

2 stk

Briochebrød

(InneholderEgg, Gluten, MelkKan inneholdeSesam, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Vann (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier813 kcal
Energi (kj)3403 kj
Fett31.2 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater101.68 g
Sukker20.7 g
Protein28.78 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

2

Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det hvite fra det grønne. Visp sammen halvparten av majonesen med en skvett vann til dressingskonsistens. Krydre med en klype salt og pepper. Rør inn rødkål.

3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek det hvite av vårløken og vegetardeig i 4-5 min, til lett brunet.

4

Senk til middels lav varme og rør inn ketchup, sennep [½ pakke, 2P], worcestersaus og vann [1 ss | 2 ss]. Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen og dekk til med lokk.

5

Når potetene har 4 min igjen, legg briochebrød på en rist og varm i 3-4 min.

6

Del burgerbrød i to og smør bunnen med resterende majones. Fyll med vegetardeig og rødkålslaw. Strø litt av det grønne av vårløken over burgeren og resten over potetene. Server poteter og resterende rødkålslaw på siden.