topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk Sloppy Joe

Vegetarisk Sloppy Joe

med rødkålslaw og ovnsbakte potetbåter

"Sloppy Joe" er en spennende amerikansk rett som minner litt om en burger, og i dag skal vi lage en vegetarisk variant med vegetardeig! Vår smakfulle versjon av den amerikanske klassikeren består av vegetardeig og vårløk stekt med ketchup, sennep og worcestersaus. Vi lager også en frisk og god rødkålslaw, og serverer hjemmelagde pommes frites.

Tags:
Enkel
Vegetar
Allergener:
Egg
Sennep
Gluten
Bygg
Soya
Melk
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Vårløk

25 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

75 g

Rødkål

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

50 g

Ketchup

6 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

1 stk

Worcestersaus

(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)

2 stk

Briochebrød

(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 3)

1 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier813 kcal
Energi (kj)3403 kj
Fett31.2 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater101.68 g
Sukker20.7 g
Protein28.78 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 2 cm båter. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt og pepper og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, eller til gylne.

Lag rødkålslaw
2

Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det hvite fra det grønne. Visp sammen halvparten av majonesen med en skvett vann til dressingskonsistens. Krydre med en klype salt og pepper. Rør inn rødkål.

Stek vegetardeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek det hvite av vårløken og vegetardeig i 4-5 min, til lett brunet.

Lag saus
4

Senk til middels lav varme og rør inn ketchup, sennep [½ pakke, 2P], worcestersaus og vann [1 ss | 2 ss]. Smak til med en klype salt og pepper. Fjern fra varmen og dekk til med lokk.

Varm briochebrød
5

Når potetene har 4 min igjen, legg briochebrød på en rist og varm i 3-4 min.

Server
6

Del burgerbrød i to og smør bunnen med resterende majones. Fyll med vegetardeig og rødkålslaw. Strø litt av det grønne av vårløken over burgeren og resten over potetene. Server poteter og resterende rødkålslaw på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image