topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med pico de gallo og basmatiris

Her kan vi friste med en fantastisk alt-i-ett-rett med masse smak og farge. Vår vegetariske burritobowl består av vegetardeig, mais, chili, hvitløk og meksikanske krydder. Vi topper alt med koriander, yoghurt og en frisk pico de gallo med tomat, rødløk, koriander og lime.

Tags:
Kalorilett
Vegetar
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Melk
Sulfitter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

1 stk

Hvitløk

10 g

Tex-Mex

½ stk

Lime

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

1 pose

Koriander

1 boks

Tomatpure

½ g

Chiliflak

1 boks

Mais

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier622 kcal
Energi (kj)2602 kj
Fett16.7 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater85.3 g
Sukker16.8 g
Protein27.4 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la stå hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes. 

Forbered råvarer
2

Finhakk eller press hvitløk.

Skjær tomat i 1 cm biter.

Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. 

Grovhakk koriander.

Skjær lime [½ stk, 2P] i båter. 

Hell væsken av mais.

Lag pico de gallo
3

Bland tomat, rødløk, koriander og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig i 1-2 min. Senk til middels varme og tilsett mais, chiliflak [½ pakke, 2P], en skvett limesaft, Tex-Mex og hvitløk. Stek i ytterligere 1-2 min.

Tilsett tomatpuré, salt [½ ts | 1 ts] og en skvett vann. Rør godt og la småkoke i 2-3 min.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Bland cajunyoghurt
5

Bland yoghurt med Ay Cajun-ba og en klype salt og pepper i en skål.

Server
6

Anrett ris og vegetardeig i dype tallerkener.

Topp med pico de gallo og en klatt cajunyoghurt.