Vegetarisk burritobowl med pico de gallo og basmatiris.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Basmatiris
160 g
Vegetardeig
(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)
1 stk
Hvitløk
5 g
Tex-Mex
1 stk
Lime
2 stk
Tomat
½ stk
Rødløk
1 pose
Koriander
½ pakke
Rømme
(Inneholder: Melk)
1 boks
Tomatpure
½ g
Chiliflak
1 boks
Mais
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la stå hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Finhakk eller press hvitløk. Skjær tomat i 1 cm biter. Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Grovhakk koriander. Skjær lime i båter. Hell væsken av mais.
Bland tomat, rødløk, halvparten av korianderen og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek vegetardeig i 1-2 min. Senk til middels varme og tilsett mais, chiliflak [½ pakke, 2P], en skvett limesaft, Tex-Mex og hvitløk. Stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett tomatpuré, salt [½ ts | 1 ts] og en skvett vann. Rør godt og la småkoke i 2-3 min. TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Hell rømme [½ pakke, 2P] i en skål og smak til med en klype salt.
Anrett ris og vegetardeig med grønnsaker i dype tallerkener. Hell over en skvett rømme. Topp med pico de gallo og resterende koriander.