Skip to main content
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med pico de gallo og basmatiris

4.1
(274)

Vegetarisk burritobowl med pico de gallo og basmatiris.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Gluten
Bygg
Soya
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

160 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)

1 stk

Hvitløk

5 g

Tex-Mex

1 stk

Lime

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

1 pose

Koriander

½ pakke

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 boks

Tomatpure

½ g

Chiliflak

1 boks

Mais

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

Næringsinnhold

Kalorier617 kcal
Energi (kj)2581.4 kj
Fett17.5 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater81.9 g
Sukker15.2 g
Fiber10.8 g
Protein26.7 g

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels varme og la småkoke under lokk i 10 min. Ta kjelen av varmen og la stå hvile under lokk i 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

Finhakk eller press hvitløk. Skjær tomat i 1 cm biter. Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Grovhakk koriander. Skjær lime i båter. Hell væsken av mais.

Lag pico de gallo
3

Bland tomat, rødløk, halvparten av korianderen og en stor skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek vegetardeig i 1-2 min. Senk til middels varme og tilsett mais, chiliflak [½ pakke, 2P], en skvett limesaft, Tex-Mex og hvitløk. Stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett tomatpuré, salt [½ ts | 1 ts] og en skvett vann. Rør godt og la småkoke i 2-3 min. TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Forbered rømme
5

Hell rømme [½ pakke, 2P] i en skål og smak til med en klype salt.

Servér
6

Anrett ris og vegetardeig med grønnsaker i dype tallerkener. Hell over en skvett rømme. Topp med pico de gallo og resterende koriander.