topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med krydret vegetardeig og spisskålsalat

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Vi håper dere er sultne, for i dag skal vi nemlig lage nydelig mat med mange spennende råvarer. Vi steker vegetardeig og paprika og smaker til med vår krydderblanding, Tex-Mex. Vi skal også koke bulgur, før vi blander alt til en herlig burritobowl, servert med en frisk spisskålsalat med lime.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Vegetar
Sterk
Klimasmart
Allergener:
Hvete
Gluten
Bygg
Soya
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Paprika

2 stk

Tomat

1 stk

Vårløk

½ stk

Lime

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

½ boks

Tomatpure

200 g

Spisskål

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 g

Chiliflak

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

2 ss

Vann (steg 3)

½ ts

Sukker (steg 4)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier501 kcal
Energi (kj)2097 kj
Fett19.56 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater46.35 g
Sukker13.8 g
Protein26.83 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl].

Tilsett bulgur, grønnsaksbuljong og salt [1/4 ts | 1/2 ts] og kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og la bulgur hvile i kjelen.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at bulguren er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand.

Forbered råvarer
2

Skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær tomat i 2 cm biter.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Skjær spisskål i tynne strimler.

Skjær lime i båter.

Stek vegetardeig
3

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek paprika i 2-3 min.

Tilsett vegetardeig og stek 4-5 min, til gyllen. 

Tilsett Tex-Mex, tomatpuré [1/2 boks, 2P], en klype chiliflak, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og vann [2 ss | 4 ss]. Stek i ytterligere 2 min.

Bland tomatsalat
4

Bland tomat, vårløk, en stor skvett limesaft og sukker [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Du kan også tilsette en skvett olivenolje om du ønsker.

Bland spisskålsalat
5

Bland yoghurt og en skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Bland spisskål og limeyoghurt [1 ss | 2 ss] i en ny skål. Smak til med en klype salt og pepper og bland godt.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener.

Topp med spisskålsalat, vegetardeig, tomatsalat og limeyoghurt.

Krydre med en klype chiliflak.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image