Skip to main content
Vegetarbolognese

Vegetarbolognese

med revet ost og italiensk 'salsa cruda'

Bolognese er en ekte italiensk klassiker, og vi byr på en vegetarversjon proppet full av grønnsaker. Vi steker og smaksetter vegetardeig med middelhavskrydder, hvitløk og balsamico. Deretter lager vi en herlig tomatsaus med mornaysaus. For å balansere smakene topper vi pastaen med en italiensk salsa cruda laget med cherrytomater, løk og basilikum. Dryss over finrevet ost og nyt et nydelig måltid.

Tags:
Vegetar
Rask
Mer grønt
Proteinrik
Allergener:
Melk
Gluten
Bygg
Soya
Sulfitter
Hvete
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

½ stk

Løk

100 g

Mornaysaus

(Inneholder: Melk)

4 g

Hvitløksflørt

1 stk

Basilikum

4 g

Middelhavsdrøm

125 g

Cherrytomater

390 g

Hakkede tomater

180 g

Vegetardeig

(Inneholder: Gluten, Bygg, Soya)

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

180 g

Spaghetti

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

4 g

Buljong

(Inneholder: Selleri)

35 g

Tomatpure

Ikke inkludert i matkassen din

1 dl

Spart pastavann

1 ts

Sukker til saus

½ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til salsa

¼ ts

Salt til salsa

Næringsinnhold

Kalorier746 kcal
Energi (kj)3120 kj
Fett20 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater96.2 g
Sukker24.5 g
Fiber14.7 g
Protein37.6 g
Natrium1188 mg
Potassium214.4 mg
Calcium4.9 mg
Iron0.3 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Stek vegetardeig
2

Mens pastaen koker, varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig i 2-3 min.

Krydre vegetardeig
3

Tilsett Middelhavsdrøm, Hvitløksflørt, buljong, balsamico og tomatpure, og stek i 1-2 min, eller til velduftende.

Lag saus
4

Tilsett hakkede tomater, sukker, salt og pastavann i stekepannen. Senk til middels varme og la putre i 3-4 min.

Bland inn mornaysaus og la putre på lav varme i 1-2 min.

Bland salsa cruda
5

Mens sausen putrer, finhakk løk.

Halver cherrytomater.

Finhakk basilikum.

Bland cherrytomat, løk, basilikum, olivenolje, salt og pepper i en mellomstor skål.

Vend spaghetti i tomatsaus.

Server
6

Anrett vegetarbolognese i skåler.

Topp med finrevet ost og salsa cruda.