topBanner
Varm kikertsalat

Varm kikertsalat

med sprø halloumi, bulgur og tomat

En spennende salat med mang forskjellige smaker i en perfekt harmoni. Kikerter blir ovnsbakt med tomat og paprika. Bulguren får en ekstra god smak av buljong. Stekt halloumi både smaker godt og metter.

Tags:Vegetar
Allergener:HveteSelleriMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutes
25 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Gul paprika

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(InneholderHvete)

1 pakke

Kikerter

1 stk

Rødløk

2 stk

Tomat

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

200 g

Halloumi

(InneholderMelk)

60 g

Spinat

1 pose

Bladpersille

½ pakke

Rømme

(InneholderMelk)

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Sukker* (steg 3)

4 dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2967 kj
Kalorier709 kcal
Fett33.35 g
Mettet fett17.06 g
Karbohydrater53.58 g
Sukker11.52 g
Protein38.99 g
Natrium4.072 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær paprika og tomat i 3 cm store biter. Skyll kikerter i en sil under kaldt vann. Fordel kikerter, paprika og tomat på et stekebrett med bakepapir. Bland med panamat, en stor skvett olivenolje og en klype salt og pepper. Bak i ovnen i 15 min.

2

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og legg bulgur tilbake i kjelen.

3

Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i ca. 5 min. Krydre med en klype sukker og salt*.

4

Skjær halloumi i 2-3 tynne skiver per pers. Varm opp en stor skvett olivenolje* i den samme stekepannen på middels høy varme. Stek halloumi i 2-3 min på hver side, til gyldenbrune.

5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann. Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P]. Finhakk persille.
Bland hvitløk, persille, rømme [1/2 pakke, 2P], en klype salt
og pepper i en skål. Bland kikerter, paprika, tomat og spinat i kjelen med bulgur. Krydre med salt og pepper*.

6

Fordel kikertsalat med halloumi og løk i dype tallerkener. Drypp over persilledressing.