topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varm halloumisalat

Varm halloumisalat

med sprø kikerter og persilledressing

En spennende salat med mange forskjellige smaker i perfekt harmoni. Kikerter blir bakt i ovnen med tomat og paprika. Bulguren får en ekstra god smak av å bli kokt med buljong. Vi steker halloumi til perfeksjon, og lager en herlig persilledressing til.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Hvete
Gluten
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Paprika

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 pakke

Kikerter

1 stk

Rødløk

2 stk

Tomat

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

200 g

Halloumi

(Inneholder Melk)

60 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

1 pose

Bladpersille

½ pakke

Rømme

(Inneholder Melk)

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Sukker (steg 3)

4 dl

Vann (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier721 kcal
Energi (kj)3015 kj
Fett32.6 g
Mettet fett18.7 g
Karbohydrater53.2 g
Sukker12.1 g
Protein40.3 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Bak kikerter og grønnsaker
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær paprika og tomat i 3 cm store biter. Skyll kikerter i en sil under kaldt vann*. Fordel kikerter, paprika og tomat på et stekebrett med bakepapir. Bland med Panamat, en stor skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min.

Kok bulgur
2

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og legg bulgur tilbake i kjelen.

Stek rødløk
3

Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i ca. 5 min. Krydre med en klype sukker* og salt* og bland godt.

Stek halloumi
4

Skjær halloumi i 2-3 tynne skiver per pers. Varm opp en stor skvett olivenolje* i den samme stekepannen på middels høy varme. Stek halloumi i 2-3 min på hver side, til gyllen.

Bland persilledressing
5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.* Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P]. Finhakk persille. Bland hvitløk, persille, rømme [1/2 pakke, 2P], en klype salt* og pepper* i en skål. Bland kikerter, paprika, tomat og spinat i kjelen med bulgur. Krydre med salt* og pepper*.

Server
6

Anrett halloumisalat med kikerter og løk i dype tallerkener. Drypp over persilledressing.