HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Halloumisalat
topBanner
Varm halloumisalat

Varm halloumisalat

med sprø kikerter og persilledressing

En spennende salat med mange forskjellige smaker i perfekt harmoni. Kikerter blir bakt i ovnen med tomat og paprika. Bulguren får en ekstra god smak av å bli kokt med buljong. Vi steker halloumi til perfeksjon, og lager en herlig persilledressing til.

Tags:Vegetar
Allergener:glutenSellerimelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Gul paprika

4 g

Central American Style-kryddermiks

85 g

Bulgur

(Inneholdergluten)

1 pakke

Kikerter

1 stk

Rødløk

2 stk

Tomat

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

200 g

Halloumi

(Inneholdermelk)

60 g

Spinat

1 pose

Bladpersille

75 g

Rømme

(Inneholdermelk)

½ stk

Hvitløk

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Sukker* (steg 3)

4 dl

Vann* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier720.6899 kcal
Energi (kj)3015.3667 kj
Fett32.5755 g
Mettet fett18.7 g
Karbohydrater53.2258 g
Sukker12.1 g
Protein40.265 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skjær paprika og tomat i 3 cm store biter. Skyll kikerter i en sil under kaldt vann*. Fordel kikerter, paprika og tomat på et stekebrett med bakepapir. Bland med Panamat, en stor skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bak i ovnen i 15 min.

2

Kok opp en kjele med vann* [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og grønnsaksbuljong og kok i 9-10 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og legg bulgur tilbake i kjelen.

3

Skjær rødløk i tynne skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek løk i ca. 5 min. Krydre med en klype sukker* og salt* og bland godt.

4

Skjær halloumi i 2-3 tynne skiver per pers. Varm opp en stor skvett olivenolje* i den samme stekepannen på middels høy varme. Stek halloumi i 2-3 min på hver side, til gyllen.

5

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.* Press eller finhakk hvitløk [1/2 stk, 2P]. Finhakk persille. Bland hvitløk, persille, rømme [1/2 pakke, 2P], en klype salt* og pepper* i en skål. Bland kikerter, paprika, tomat og spinat i kjelen med bulgur. Krydre med salt* og pepper*.

6

Anrett halloumisalat med kikerter og løk i dype tallerkener. Drypp over persilledressing.