Skip to main content
Tyrkisk kyllingbowl

Tyrkisk kyllingbowl

med bulgur og friske granateplefrø

En smakfull bowl med gode ingredienser og fine farger. Dagens rett er en tyrisk kyllingbowl med marinert kylling, bulgur med løk, paprika, gulrot, persille og friske granateplefrø. Vi topper vår herlige kyllingbowl med kremet yoghurt og fersk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Egg
Melk
Hvete
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

½ g

Chiliflak

½ stk

Granateple

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

1 pose

Bladpersille

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

300 g

Strimlet kyllingbryst

85 g

Bulgur

(Inneholder: Hvete, Gluten)

1 stk

Paprika

1 stk

Gulrot

1 boks

Tomatpure

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann til bulgur

¼ ts

Salt til bulgur

1 ss

Olje til marinade

¼ ts

Salt til marinade

1 ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til bulgur

½ ss

Smør til steking

Næringsinnhold

Kalorier600 kcal
Energi (kj)2512 kj
Fett18.8 g
Mettet fett5.4 g
Karbohydrater53.8 g
Sukker23.3 g
Fiber10.8 g
Protein46.2 g
Natrium0.8 mg

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med saltet vann.

Tilsett bulgur og salt og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og sett til side.

Bland strimlet kyllingbryst, Mamas Favoritt, olivenolje, yoghurt, salt og en klype pepper i en skål.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skrell og finhakk rødløk og gulrot.

Fjern frøene og skjær paprika i små biter.

Rull granateple hardt mellom håndflatene, dette løsner frøene. Del i to, senk ned i en bolle med vann og plukk ut frøene. Fjern det hvite og hell ut vannet.

TIPS: Å skrelle granateple under vann hindrer at alt rundt deg blir rosa.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.

Stek løk, paprika og gulrot i 3-4 min.

Tilsett tomatpuré, sukker og salt, og stek i 1-2 min.

Bland sammen
4

Når bulgur er ferdig, rør inn stekte grønnsaker og olivenolje.

Plukk persilleblader.

Stek kylling
5

Smelt smør i stekepannen på middels høy varme.

Stek kylling og marinade i 4-5 min.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener og topp med kylling og granateplefrø.

Hell over litt yoghurt og pynt med persilleblader.

Strø over en klype chiliflak.

TIPS: Chiliflak er sterkt, tilsett etter smak.