topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tyrkisk kyllingbowl

Tyrkisk kyllingbowl

med bulgur og friske granateplefrø

En smakfull bowl med gode ingredienser og fine farger. Dagens rett er en tyrisk kyllingbowl med marinert kylling, bulgur med løk, paprika, gulrot, persille og friske granateplefrø. Vi topper vår herlige kyllingbowl med kremet yoghurt og fersk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Hvete
Gluten
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Rødløk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pose

Bladpersille

½ boks

Tomatpure

½ stk

Granateple

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

300 g

Strimlet kyllingbryst

½ g

Chiliflak

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier617 kcal
Energi (kj)2580 kj
Fett21.3 g
Mettet fett6.8 g
Karbohydrater53.3 g
Sukker24.8 g
Protein46.3 g
Natrium0.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med saltet vann [4 dl | 8 dl].

Tilsett bulgur og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og sett til side.

Bland strimlet kyllingbryst, Mamas Favoritt, olivenolje [1 ss | 2 ss], yoghurt [1 ss | 2 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper i en skål.

Forbered råvarer
2

Skrell og finhakk rødløk og gulrot.

Fjern frøene og skjær paprika i små biter.

Rull granateple hardt mellom håndflatene, dette løsner frøene. Del i to, senk ned i en bolle med vann og plukk ut frøene [1/2 stk, 2P]. Fjern det hvite og hell ut vannet.

TIPS: Å skrelle granateple under vann hindrer at alt rundt deg blir rosa.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme.

Stek løk, paprika og gulrot i 3-4 min.

Tilsett tomatpuré [1/2 boks, 2P], sukker [1 ts | 2 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts], og stek i 1-2 min.

Bland sammen
4

Når bulgur er ferdig, rør inn stekte grønnsaker og olivenolje [1/2 ss | 1 ss].

Plukk persilleblader.

Stek kylling
5

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme.

Stek kylling og marinade i 4-5 min. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener og topp med kylling og granateplefrø.

Hell over litt yoghurt og pynt med persilleblader.

Strø over en klype chiliflak.

TIPS: Chiliflak er sterk, tilsett etter smak.