Våre matkasserHjelpGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tyrkisk kyllingbowl

Tyrkisk kyllingbowl

med bulgur og friske granateplefrø

En smakfull bowl med gode ingredienser og fine farger. Dagens rett er en tyrisk kyllingbowl med marinert kylling, bulgur med løk, paprika, gulrot, persille og friske granateplefrø. Vi topper vår herlige kyllingbowl med kremet yoghurt og fersk persille.

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Hvete
Gluten
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Gulrot

1 stk

Paprika

85 g

Bulgur

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Rødløk

1 stk

Hvitløk

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 pose

Bladpersille

½ boks

Tomatpure

½ stk

Granateple

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

300 g

Strimlet kyllingbryst

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ ss

Smør (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier610 kcal
Energi (kj)2554 kj
Fett21.62 g
Mettet fett6.9 g
Karbohydrater51.7 g
Sukker23.3 g
Protein46.68 g
Natrium0.8 mg

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok bulgur
1

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og salt [¼ ts | ½ ts] og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og sett til side. Bland strimlet kyllingbryst, Mamas Favoritt, olivenolje [1 ss | 2 ss] og yoghurt [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side.

Forbered råvarer
2

Finhakk rødløk. Skrell gulrot og skjær i små biter. Press eller riv hvitløk fint. Fjern frøene og skjær paprika i små biter. Rull granateple hardt mellom håndflatene, dette løsner frøene. Del granateple i to, senk ned i en bolle med vann og plukk ut frøene [½ stk, 2P]. Ikke få med det hvite. Fjern vannet. TIPS: Å skrelle granateple under vann hindrer at alt rundt deg blir rosa.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek løk, paprika og gulrot i 3-4 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek. Finhakk persille (spar litt til pynt).

Bland sammen
4

Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P], sukker [1 ts | 2 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts] i stekepannen og stek i 1-2 min. Bland stekte grønnsaker i kjelen med ferdigkokt bulgur.

Stek kylling
5

Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min. Få med evt. resterende marinade. Krydre med en klype salt og pepper. Rør inn persille og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i kjelen med bulgur og smak til med en klype salt og pepper. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Server
6

Anrett bulgur i dype tallerkener og topp med kylling og granateplefrø. Hell over litt yoghurt og pynt med resterende persilleblader.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image