En smakfull bowl med gode ingredienser og fine farger. Dagens rett er en tyrisk kyllingbowl med marinert kylling, bulgur med løk, paprika, gulrot, persille og friske granateplefrø. Vi topper vår herlige kyllingbowl med kremet yoghurt og fersk persille.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Gulrot
1 stk
Paprika
85 g
Bulgur
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Rødløk
1 stk
Hvitløk
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
1 pose
Bladpersille
½ boks
Tomatpure
½ stk
Granateple
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
300 g
Strimlet kyllingbryst
4 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 1)
½ ts
Salt (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
½ ss
Smør (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl]. Tilsett bulgur og salt [¼ ts | ½ ts] og senk til middels varme. Kok i 9-10 min, eller til ‘al dente’. Hell av vannet og sett til side. Bland strimlet kyllingbryst, Mamas Favoritt, olivenolje [1 ss | 2 ss] og yoghurt [1 ss | 2 ss] i en skål. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side.
Finhakk rødløk. Skrell gulrot og skjær i små biter. Press eller riv hvitløk fint. Fjern frøene og skjær paprika i små biter. Rull granateple hardt mellom håndflatene, dette løsner frøene. Del granateple i to, senk ned i en bolle med vann og plukk ut frøene [½ stk, 2P]. Ikke få med det hvite. Fjern vannet. TIPS: Å skrelle granateple under vann hindrer at alt rundt deg blir rosa.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels varme. Stek løk, paprika og gulrot i 3-4 min. Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 30 sek. Finhakk persille (spar litt til pynt).
Tilsett tomatpuré [½ boks, 2P], sukker [1 ts | 2 ts] og salt [1/2 ts | 1 ts] i stekepannen og stek i 1-2 min. Bland stekte grønnsaker i kjelen med ferdigkokt bulgur.
Smelt smør [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min. Få med evt. resterende marinade. Krydre med en klype salt og pepper. Rør inn persille og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i kjelen med bulgur og smak til med en klype salt og pepper. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Anrett bulgur i dype tallerkener og topp med kylling og granateplefrø. Hell over litt yoghurt og pynt med resterende persilleblader.