topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk vegetargryte

Thailandsk vegetargryte

med stekte grønnsaker og chili-peanøtt olje

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

Dagens middag tar dere med til en reise til Thailand, og vi kan friste med en herlig vegetargryte med massevis av smakfulle ingredienser - veganske strimler, løk, gulrot, pak choi og herlig ingefærkrydder. Grønnsakene tilberedes i en rund og god soya- og søt chilisaus. Som tilbehør serverer vi dampet ris og en pikant chili- og peanøttolje.

Tags:
Rask
Vegetar
Melkefri
Superrask
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sennep
Egg
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødløk

1 stk

Pak choi

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

80 g

Søt chilisaus

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

200 g

Veganske strimler

(Inneholder Soya)

1 pakke

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

½ g

Chiliflak

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ dl

Vann (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

2 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier802 kcal
Energi (kj)3357 kj
Fett31.1 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater97.9 g
Sukker28.9 g
Protein25.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 5,5 dl].

Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Stek grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk pak choi.

Riv gulrot (uskrelt) fint. 

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek veganske strimler, løk, gulrot, pak choi, Ginger Ninja og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til brunet.

Lag saus
3

Tilsett soyasaus, søt chilisaus, hvitløk, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. 

Kok i 1-2 min, eller til tyknet.

I mellomtiden, bland chiliflak [1/2 pose, 2P], peanøtter og olivenolje [2 ss | 4 ss] i en liten skål.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt. 

Server
4

Anrett ris, grønnsaker og saus på tallerkener.

Topp med chili- og peanøttolje.