Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.
Dagens middag tar dere med til en reise til Thailand, og vi kan friste med en herlig vegetargryte med massevis av smakfulle ingredienser - veganske strimler, løk, gulrot, pak choi og herlig ingefærkrydder. Grønnsakene tilberedes i en rund og god soya- og søt chilisaus. Som tilbehør serverer vi dampet ris og en pikant chili- og peanøttolje.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Langkornet hvit ris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rødløk
1 stk
Pak choi
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
80 g
Søt chilisaus
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder: Sennep, Egg)
200 g
Veganske strimler
(Inneholder: Soya)
1 pakke
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)
½ g
Chiliflak
1 stk
Gulrot
3 dl
Vann (steg 1)
½ ts
Salt (steg 1)
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ dl
Vann (steg 3)
¼ ts
Salt (steg 3)
2 ss
Olivenolje (steg 3)
Kok opp en kjele med vann [3 dl | 5,5 dl].
Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og kok under lokk i 14 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.
I mellomtiden, skjær løk i tynne halve skiver.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk pak choi.
Riv gulrot (uskrelt) fint.
Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek veganske strimler, løk, gulrot, pak choi, Ginger Ninja og en klype salt og pepper i 3-4 min, eller til brunet.
Tilsett soyasaus, søt chilisaus, hvitløk, vann [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper.
Kok i 1-2 min, eller til tyknet.
I mellomtiden, bland chiliflak [1/2 pose, 2P], peanøtter og olivenolje [2 ss | 4 ss] i en liten skål.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Anrett ris, grønnsaker og saus på tallerkener.
Topp med chili- og peanøttolje.