Kjenn på smaken av Thailand med denne friske og fargerike retten! Våre tunfiskkaker med koriander serveres med jasminris og en sprø gulrot- og agurksalat. Topp det hele med salte peanøtter og mynte, og nyt et smaksrikt og enkelt måltid!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
320 g
Tunfisk i vann
(Inneholder Fisk)
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Gulrot
80 g
Søt chilisaus
20 g
Sriracha
150 g
Jasminris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 stk
Egg til fiskekaker
2 ss
Mel til fiskekaker
¼ ts
Salt til fiskekaker
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, hell vann av tunfisk.
Riv rødløk grovt.
Finhakk mynte og koriander hver for seg.
Bland tunfisk, rødløk, koriander, egg, hvetemel, Ga-Laksa, salt og en klype pepper i en stor skål.
Form farsen til kaker (3 per person) med fuktige hender.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek fiskekaker i 8-10 min, eller til brunet og gjennomvarme. Snu med jevne mellomrom, og senk til middels varme når de er brunet.
I mellomtiden, skrell gulrot og agurk i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten av gulroten.
Halver lime.
Bland gulrot, agurk, en skvett limesaft, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål. Sett til side.
Knus peanøtter i posen med en kjevle eller en kjøtthammer.
Bland søt chilisaus og sriracha i en liten skål.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Anrett ris, fiskekaker og salat på tallerkener.
Topp med mynte og peanøtter, og server med søt chilisaus.