Japansk katsubowl med vegetarnuggets
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Japansk katsubowl med vegetarnuggets

med karrisaus og sesambrokkoli

Smak på Japan med vår vegetariske katsubowl, som består av ingefærkokt jasminris, veganske nuggets, lime-syltet agurk og sesamristet brokkoli. Voksne og barn som liker krydret mat kan nyte en deilig karrisaus til sine veganske nuggets, men man kan også velge å dyppe dem i klassisk majones.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Havre
Hvete
Bygg
Gluten
Soya
Sesam
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

200 g

Veganske Nuggets

(Inneholder: Havre, Hvete, Bygg, Gluten)

1 stk

Agurk

4 g

Curry-On

90 ml

Kokosmelk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Lime

250 g

Brokkoli

5 g

Ingefærpasta

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

25 g

Majones

(Inneholder: Egg, Sennep)

10 ml

Sesamolje

(Inneholder: Sesam)

40 g

Søt chilisaus

150 g

Jasminris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ts

Sukker til sylting

¼ ts

Salt til sylting

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til saus

½ ss

Mel til saus

1 dl

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier947 kcal
Energi (kj)3962 kj
Fett43.2 g
Mettet fett14.4 g
Karbohydrater108.6 g
Sukker18.7 g
Protein26.1 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels varme.

Stek ingefærpasta i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Sylt agurk
2

I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.

Halver lime.

Bland limejuice, sukker og salt i en liten skål.

Vend agurk i laken og sett til side.

3

Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Fordel brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Fordel nuggets på et nytt stekebrett med bakepapir.

Bak brokkoli og nuggets i ovnen i 12 min, eller til sprø og gylne.

4

I mellomtiden, smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.

Stek Curry-On i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett soyasaus, søt chilisaus og hvetemel, og visp sammen.

Tilsett vann og kokosmelk.

La småkoke i 2-3 min, eller til noe tyknet.

5

Vend ferdigbakt brokkoli med sesamolje og sesamfrø rett før servering.

6

Anrett ris, nuggets, brokkoli og agurk i skåler.

Topp nuggets med karrisaus på voksenporsjonene, og server barneporsjonene med en klatt majones.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image