Smak på Japan med vår vegetariske katsubowl, som består av ingefærkokt jasminris, veganske nuggets, lime-syltet agurk og sesamristet brokkoli. Voksne og barn som liker krydret mat kan nyte en deilig karrisaus til sine veganske nuggets, men man kan også velge å dyppe dem i klassisk majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Veganske Nuggets
(Inneholder: Havre, Hvete, Bygg, Gluten)
1 stk
Agurk
4 g
Curry-On
90 ml
Kokosmelk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
1 stk
Lime
250 g
Brokkoli
5 g
Ingefærpasta
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
25 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
10 ml
Sesamolje
(Inneholder: Sesam)
40 g
Søt chilisaus
150 g
Jasminris
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
¼ ts
Salt til grønnsaker
1 ss
Smør til saus
½ ss
Mel til saus
1 dl
Vann til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels varme.
Stek ingefærpasta i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 12 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, skjær agurk i tynne skiver.
Halver lime.
Bland limejuice, sukker og salt i en liten skål.
Vend agurk i laken og sett til side.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Fordel brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Fordel nuggets på et nytt stekebrett med bakepapir.
Bak brokkoli og nuggets i ovnen i 12 min, eller til sprø og gylne.
I mellomtiden, smelt smør i en mellomstor kjele på middels varme.
Stek Curry-On i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett soyasaus, søt chilisaus og hvetemel, og visp sammen.
Tilsett vann og kokosmelk.
La småkoke i 2-3 min, eller til noe tyknet.
Vend ferdigbakt brokkoli med sesamolje og sesamfrø rett før servering.
Anrett ris, nuggets, brokkoli og agurk i skåler.
Topp nuggets med karrisaus på voksenporsjonene, og server barneporsjonene med en klatt majones.