HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTagliatelle Toscana
topBanner
Tagliatelle Toscana

Tagliatelle Toscana

med ovnsbakte grønnsaker og sprø pangrattato

I dag skal vi lage en forførende toskansk tagliatelle som byr på en fantastisk tomatsaus med fersk basilikum, crème fraiche og vår egne krydderblanding, Mamas Favoritt. Tomatsausen får selskap i stekepannen av ferdigkokt tagliatelle, og serveres med ovnsbakt squash, paprika og rødløk, toppet med sprø hvitløkspangrattato.

Tags:Vegetar
Allergener:SelleriMelkGlutenEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

1 stk

Paprika

½ stk

Squash

1 stk

Rødløk

2 stk

Hvitløk

20 g

Italiensk hardost, flak

(InneholderMelk)

1 pose

Basilikum

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderGluten)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

250 g

Tagliatelle

(InneholderGluten, EggKan inneholdeEgg, Soya, Sennep)

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

75 g

Creme fraiche

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier831 kcal
Energi (kj)3476 kj
Fett30.89 g
Mettet fett12.4 g
Karbohydrater112.18 g
Sukker25 g
Protein25.74 g
Natrium408 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Kok opp en kjele med saltet* vann*. Fjern frøene og skjær paprika i tynne skiver. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Skjær rødløk i 1 cm store båter. Fordel paprika, squash og rødløk på et (eller to) stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min.

2

Kok pasta under omrøring i 2-3 min, eller til "al dente". Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl]. Hell av resten av vannet og legg pastaen tilbake i kjelen. Drypp evt. over en skvett olivenolje* hvis du ønsker. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles med litt tyggemotstand i midten.

3

Finhakk hvitløk. Plukk basilikumblader og finhakk (spar noen bladertil servering).

4

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett panko og stek i 3 min, til gyllen. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Overfør til en skål.

5

Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Tilsett Mamas Favoritt og resterende hvitløk. Stek i 30 sek. Tilsett hakkede tomater, pastavann, grønnsaksbuljong, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. Senk til middels varme og la putre i 2-3 min. Rør inn creme fraiche [1/2 pakke, 2P]. Skru av varmen og rør inn basilikum og pasta. TIPS: Tilsett litt mer vann hvis sausen er tørr.

6

Anrett pasta i dype tallerkener. Topp med ovnsbakte grønnsaker og pangrattato. Strø italiensk hardost over. Pynt med resterende basilikumblader.