
Tagliatelle Toscana
med ovnsbakte grønnsaker og sprø pangrattato
I dag skal vi lage en forførende toskansk tagliatelle som byr på en fantastisk tomatsaus med fersk basilikum, crème fraiche og vår egne krydderblanding, Mamas Favoritt. Tomatsausen får selskap i stekepannen av ferdigkokt tagliatelle, og serveres med ovnsbakt squash, paprika og rødløk, toppet med sprø hvitløkspangrattato.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder Selleri)
1 stk
Paprika
½ stk
Squash
1 stk
Rødløk
2 stk
Hvitløk
20 g
Italiensk hardost, flak
(Inneholder Melk)
1 pose
Basilikum
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvitløk & løk
250 g
Tagliatelle
(Inneholder Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde Soya, Egg, Sennep)
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder Egg)
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
½ ts
Salt (steg 5)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Framgangsmåte
Sett ovnen på 220°C/200°C varmluft. Kok opp en kjele med saltet* vann*. Fjern frøene og skjær paprika i tynne skiver. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i tynne, halve skiver. Skjær rødløk i 1 cm store båter. Fordel paprika, squash og rødløk på et (eller to) stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* med en klype salt* og pepper*. Bland godt. Bak i ovnen i 15-20 min.
Kok pasta under omrøring i 2-3 min, eller til "al dente". Spar litt pastavann [1 dl | 2 dl]. Hell av vannet og legg pasta tilbake i kjelen. Drypp evt. over en skvett olivenolje* hvis du ønsker. TIPS: ‘Al dente’ betyr at pasta er gjennomkokt, men fremdeles med litt tyggemotstand i midten.
Finhakk hvitløk. Plukk basilikumblader og finhakk (spar noen bladertil servering).
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett panko og stek i 3 min, til gyllen. Tilsett halvparten av hvitløken og stek i 1 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Overfør til en skål.
Varm opp olivenolje* [1/2 ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Tilsett Mamas Favoritt og resterende hvitløk. Stek i 30 sek. Tilsett hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], pastavann, grønnsaksbuljong, salt* [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper*. Senk til middels varme og la putre i 2-3 min. Rør inn creme fraiche [1/2 pakke, 2P]. Skru av varmen og rør inn basilikum og pasta. TIPS: Tilsett litt mer vann hvis sausen er tørr.
Anrett pasta i dype tallerkener. Topp med ovnsbakte grønnsaker og pangrattato. Strø italiensk hardost over. Pynt med resterende basilikumblader.