Her frister vi med en populær meksikansk rett! Vi fyller myke tortillabrød med stekt svinekjøtt i en nydelig marinade av sitrusfrukt, tomat og Panamat, strimlet spisskål og ananassalsa med rødløk og koriander. Tilbehøret i dag er 'street corn' - stekte maiskolber med majones, salatost, guacamole og bacon.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
50 g
Gresk salatost
(Inneholder: Melk)
8 stk
Små tortillabrød
(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya)
113.5 g
Ananasringer
4 g
Panamat
1 stk
Sitrusfrukt
70 g
Bacon, terninger
½ stk
Løk
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
150 g
Spisskål, skåret
1 stk
Maiskolbe
300 g
Svin ytrefilet
35 g
Tomatpure
1 stk
Koriander
1 stk
Avokado
¼ ts
Salt til mais
1 ss
Olje til marinade
1 ts
Sukker til marinade
¼ ts
Salt til marinade
1 ss
Olje til salsa
¼ ts
Salt til salsa
½ dl
Vann til kjøtt
¼ ts
Salt til guacamole
Forvarm ovnen til 240°C/220°C(varmluft)
Rens maiskolbe og skjær i to. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Pakk maiskobler inn i folie.
Bak i ovnen på et stekebrett med bakepapir i 20-30 min, eller til mør.
Bland tomatpure, Panamat, olivenolje, sukker, salt og en klype pepper i en skål.
Skjær kjøtt i 2 cm biter på et eget skjærebrett.
Vend kjøtt i marinaden.
Finhakk rødløk og koriander.
Skrell ananas og skjær i små biter.
Bland rødløk, ananas, olivenolje, en skvett sitrusfruktsaft, halvparten av koriander og en klype salt og pepper i en skål.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.
Mos avokado, sitrusfruktsaft, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
TIPS: Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek bacon i 4-5 min, til gyllen. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.
Varm opp pannen på middels høy varme, tilsett en skvett olivenolje om nødvendig.
Stek kjøtt med all marinaden i 3-4 min, eller til brunet og gjennomstekt.
Tilsett vann, skrap opp evt. biter og fjern fra varmen.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydning av rosa i midten.
Når det gjenstår 5 min av steketiden til mais, varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovn, eller pakk inn i folie og varm i ovnen i 4-5 min.
Smuldre gresk salatost.
Når maisen er ferdig, smør på majones.
Overfør til en tallerken og strø over gresk salatost, bacon og resterende koriander.
Fyll tortilla med spisskål og kjøtt. Drypp over marinade fra pannen.
Tilsett en klatt ananassalsa.
Server meksikansk mais på siden.