Svinefilet i brun saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinefilet i brun saus

Svinefilet i brun saus

med persillepoteter og kålsalat

Kjøtt og poteter i bruns aus er en nøkkelrett i norske husstander, og det med god grunn! I vår oppskrift bruner vi ytrefilet av svin, før vi ovnsbaker den for å gjøre kjøttet ekstra saftig og godt. Samtidig koker vi potet, og blander de med persille og smør før servering. Til slutt frisker vi opp retten med en kålsalat med tranebær vendt i en honning- og sennepsdressing.

Tags:
Rask
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Svinefilet

100 g

Brun Saus

(Inneholder Melk)

400 g

Bakepotet

1 pose

Bladpersille

150 g

Rødkål

20 g

Tranebær

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder Sulfitter, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 4)

2 ss

Smør (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

2 ss

Vann (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier689 kcal
Energi (kj)2881 kj
Fett36.8 g
Mettet fett12.9 g
Karbohydrater55.1 g
Sukker16.9 g
Protein36.8 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek kjøtt
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på høy varme.

Krydre kjøtt med salt [1/4 ts | 1/2 ts], og stek i 2 min per side, til brunet.

Legg over på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 10-13 min.

Pakk inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Kok potet
2

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet. Krydre potet med salt og pepper, og sett til side under lokk.

Finhakk persille
3

I mellomtiden, finhakk persille.

Bland kålsalat
4

Bland rødkål, tranebær, honning- og sennepsdressing, olivenolje [1 ss | 2 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper i en stor skål.

Lag saus
5

Varm opp samme stekepanne på middels varme. Tilsett brun saus, vann [2 ss | 4 ss], salt [1/4 ts | 1/2 ts] og smør [1 ss | 2 ss]. Varm opp under omrøring.

Skjær kjøtt i 2 cm tykke skiver.

Bland potet med smør [1 ss | 2 ss], persille og salt rett før servering.

Server
6

Anrett potet, svinekjøtt og salat på tallerkener.

Øs brun saus over kjøtt.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image