Skip to main content
Sticky ingefærnudler og peanøttkrønsj
Sticky ingefærnudler og peanøttkrønsj

Sticky ingefærnudler og peanøttkrønsj

med stekt sopp og brokkoli

Umami er den femte grunnsmaken: Rik, dyp og full av smak. Her får du en nudelrett med woket sopp og brokkoli, vendt i en smakfull peanøttsaus med ingefær, hvitløk, sriracha, sataysaus, hvitvinseddik og knuste peanøtter. Retten toppes med vårløk, sesamfrø, chili og cashewnøtter, så er den klar for å nytes!

Tags:
Rask
Vegetar
Sterk
Melkefri
Mer grønt
Under 650 kcal
Allergener:
Peanøtter
Soya
Gluten
Hvete
Nødder
Sulfitter
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

½ stk

Chili

10 g

Sriracha

50 g

Sataysaus

(Inneholder: Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

20 g

Cashewnøtter

(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)

10 g

Ingefærpasta

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)

250 g

Brokkoli

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

200 g

Sjampinjong

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

1 stk

Vårløk

150 g

Mie-nudler

(Inneholder: Hvete, Gluten)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Ketchup til saus

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til sopp

1 dl

Spart nudelvann

Næringsinnhold

Kalorier600 kcal
Energi (kj)2511 kj
Fett22.1 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater71.9 g
Sukker14.3 g
Protein24.4 g
Natrium41.9 mg

Framgangsmåte

Bland saus
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk peanøtter.

Bland ingefærpasta, hvitløk, sriracha, soyasaus, sataysaus, ketchup, hvitvinseddik og peanøtter i en mellomstor skål.

TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.

Skjær sopp i tynne skiver.

Stek sopp
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek sopp med salt i 3-4 min, eller til brunet.

Kok nudler og brokkoli
4

Kok brokkoli og nudler i 4 min, eller til myknet.

Spar litt nudelvann i en kopp og sett til side. Hell ut resten av vannet.

Tilsett nudler
5

Tilsett nudler, brokkoli, soya- og sataysaus og nudelvann i stekepannen med sopp. Bland godt.

TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudlene virker tørre.

Server
6

Anrett nudler i dype tallerkener.

Topp med vårløk, sesamfrø, fersk chili og cashewnøtter.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.