Umami er den femte grunnsmaken: Rik, dyp og full av smak. Her får du en nudelrett med woket sopp og brokkoli, vendt i en smakfull peanøttsaus med ingefær, hvitløk, sriracha, sataysaus, hvitvinseddik og knuste peanøtter. Retten toppes med vårløk, sesamfrø, chili og cashewnøtter, så er den klar for å nytes!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
2 stk
Hvitløk
½ stk
Chili
10 g
Sriracha
50 g
Sataysaus
(Inneholder: Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)
20 g
Cashewnøtter
(Inneholder: Nødder Kan inneholde spor av: Bygg, Gluten, Havre, Peanøtter, Rug, Sesam, Spelt, Hvete)
10 g
Ingefærpasta
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
250 g
Brokkoli
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
200 g
Sjampinjong
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
1 stk
Vårløk
150 g
Mie-nudler
(Inneholder: Hvete, Gluten)
1 ss
Ketchup til saus
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til sopp
1 dl
Spart nudelvann
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk peanøtter.
Bland ingefærpasta, hvitløk, sriracha, soyasaus, sataysaus, ketchup, hvitvinseddik og peanøtter i en mellomstor skål.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Del chili i to på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver.
Skjær sopp i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek sopp med salt i 3-4 min, eller til brunet.
Kok brokkoli og nudler i 4 min, eller til myknet.
Spar litt nudelvann i en kopp og sett til side. Hell ut resten av vannet.
Tilsett nudler, brokkoli, soya- og sataysaus og nudelvann i stekepannen med sopp. Bland godt.
TIPS: Tilsett en skvett vann hvis nudlene virker tørre.
Anrett nudler i dype tallerkener.
Topp med vårløk, sesamfrø, fersk chili og cashewnøtter.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.