I dag skal vi lage en sterk torskeburger med spennende tilbehør. Burgeren lager vi av finhakket torsk blandet med panko, vårløk, chili, soyasaus og hvitløk. Vi bygger burgeren med srirachamajones, smakfull torsk og syltet gulrot og agurk. Tilbehøret er ovnsbakte potetbåter.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
1 stk
Gulrot
1 stk
Agurk
12.5 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
1 stk
Hvitløk
½ stk
Rød chili
1 stk
Vårløk
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
30 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Sulfitter, Hvete, Gluten)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
50 g
Srirachamajones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 ts
Sukker (steg 2)
1 ts
Salt (steg 2)
1.5 ss
Vann* (steg 2)
1 stk
Egg (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrellet) i båter.
Fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir, og la det være igjen litt plass til burgerne. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.
Skrell gulrot og agurk i tynne band.
Bland hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P], sukker [1 ts | 2 ts], salt [1 ts | 2 ts] og vann [1,5 ss | 3 ss] i en skål. Tilsett agurk og gulrot og bland godt. Sett til side frem til servering.
Finhakk eller press hvitløk.
Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].
Finhakk vårløk og skill det hvite fra det grønne.
Tørk torsk med kjøkkenpapir og finhakk på et eget skjærebrett.
TIPS: Jo mindre du hakker torsken, jo bedre – så binder den seg bedre med de andre ingrediensene.
Bland torsk, vårløk (spar litt av det grønne til pynt), chili, hvitløk, soyasaus [1/2 pakke, 2P], panko, egg [1 stk | 2 stk] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skal. Form til burgere (1 per person).
Fordel burgere på stekebrettet med potetene og drypp over en skvett olivenolje. Stek i 10-12 min, til gjennomstekt.
TIPS: Chili er sterkt, så tilsett etter smak.
Del briochebrød i to og fordel pa en rist. Varm i ovnen i 3-4 min.
Hell væsken av syltede grønnsaker.
Smør srirachamajones på briochebrød.
Legg på panert torsk og topp med syltede grønnsaker.
Server resterende grønnsaker og potetbater på siden.
Topp med resterende vårløk.
Server evt. resterende srirachamajones som dip.