HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSterk Torskeburger
topBanner
Sterk torskeburger

Sterk torskeburger

med syltete grønnsaker og srirachamajones

I dag skal vi lage en sterk torskeburger med spennende tilbehør. Burgeren lager vi av finhakket torsk blandet med panko, vårløk, chili, soyasaus og hvitløk. Vi bygger burgeren med srirachamajones, smakfull torsk og syltet gulrot og agurk. Tilbehøret er ovnsbakte potetbåter.

Tags:BarnevennligSterk
Allergener:SulfitterFiskHveteSoyaGlutenEggMelkSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

500 g

Poteter

1 stk

Gulrot

1 stk

Agurk

12.5 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Rød chili

1 stk

Vårløk

250 g

Torsk

(InneholderFisk)

12.5 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

30 g

Panko paneringsmel

(InneholderHvete, Gluten)

2 stk

Briochebrød

(InneholderHvete, Gluten, Egg, MelkKan inneholdeSesam, Soya)

50 g

Srirachamajones

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

1 stk

Egg (steg 4)

1 ts

Sukker (steg 2)

1 ts

Salt (steg 2)

1.5 ss

Vann* (steg 2)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier878 kcal
Energi (kj)3676 kj
Fett28.18 g
Mettet fett4.3 g
Karbohydrater109.77 g
Sukker20.6 g
Protein43.05 g
Natrium0.1 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i båter. Fordel på et stekebrett [2 stk, 4P] med bakepapir, og la det være igjen litt plass til burgerne. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

2

Skrell gulrot og agurk i tynne bånd. Bland hvitvinseddik [1/2 pakke , 2P], sukker [1 ts | 2 ts], salt [1 ts | 2 ts] og vann [1,5 ss | 3 ss] i en skål. Tilsett agurk og gulrot og bland godt. Sett til side frem til servering.

3

Finhakk eller press hvitløk. Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Finhakk vårløk og separer det hvite fra det grønne. Tørk torsk med kjøkkenpapir og finhakk på et eget skjærebrett. TIPS: Jo mindre du hakker torsken, jo bedre – torsken binder seg bedre med de andre ingrediensene.

4

Bland torsk, vårløk (spar litt av det grønne til pynt), chili, hvitløk, soyasaus [1/2 pakke, 2P], panko, egg [1 stk | 2 stk] og salt [1/4 ts | 1/2 ts] i en skål. Form til burgere (1 per person). Fordel burgere på stekebrettet med potetene og drypp over en skvett olivenolje. Stek i 10-12 min, til gjennomstekt. TIPS: Chili er sterkt, så tilsett etter smak.

5

Del briochebrød i to og fordel på en rist. Varm i ovnen i 3-4 min. Hell væsken av syltede grønnsaker.

6

Smør sriracamajones på briochebrød. Legg på torskeburger og topp med syltede grønnsaker. Server resterende grønnsaker og potetbåter på siden. Topp med resterende vårløk. Server evt. resterende sriracamajones som dip.