Stekte reker og kremet perlecouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekte reker og kremet perlecouscous

Stekte reker og kremet perlecouscous

med basilikum og solsikkefrø

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage lynstekte reker med kremet perlecouscous og fersk basilikum. Rekene stekes raskt for seg selv, vi blander perlecouscous med sitron, spinat og creme fraiche, og vi topper alt med solsikkefrø og fersk basilikum.

Tags:
Kalorilett
Barnevennlig
Allergener:
Skalldyr
Hvete
Gluten
Melk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

170 g

Perlecouscous

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 stk

Løk

1 pakke

Creme fraiche

(Inneholder Melk)

½ stk

Sitron

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

10 g

Solsikkefrø

(Kan inneholde Sesam, Nøtter, Peanøtter)

2 stk

Tomat

1 pose

Basilikum

4 g

Hvitløksflørt

30 g

Spinat

(Kan inneholde Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

4 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

½ dl

Vann (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier588 kcal
Energi (kj)2461 kj
Fett20.8 g
Mettet fett8.7 g
Karbohydrater72.8 g
Sukker12.7 g
Protein25.2 g
Natrium408 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok couscous
1

Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og salt [¼ ts | ½ ts].

Tilsett perlecouscous, senk til middels varme og la småkoke i 12-15 min, eller til al dente. Hell av vannet og la hvile under lokk til servering.  

TIPS: Al dente betyr at couscousen er myk med litt tyggemostand. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.

Finhakk løk.

Finhakk halvparten av basilikum og plukk resten av bladene. 

Skjær tomat i 1 cm biter. 

Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.

Stek råvarer
3

Krydre reker med salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek reker i 1-2 min på hver side. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.

Tilsett olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek løk og tomat med en klype salt i 3-4 min, til mykt. 

Tilsett Hvitløksflørt og sukker [1 ts | 2 ts], og stek i ytterligere 30 sek.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa utenpå og matt i midten.

Lag saus
4

Tilsett vann [½ dl | 1 dl] og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok i 3-4 min.

Bland sammen
5

Når couscous er ferdig, tilsett i stekepannen sammen med hakket basilikum, spinat og creme fraiche.

Tilsett sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Rør godt, til gjennomvarmet og spinaten har falt sammen.

Server
6

Anrett perlecouscous i dype tallerkener.

Topp med reker og solsikkefrø [½ pose, 2P]. 

Pynt med resterende basilikumblader.