I dag skal vi lage lynstekte reker med kremet perlecouscous og fersk basilikum. Rekene stekes med hvitløk, vi blander perlecouscous med sitron, spinat og creme fraiche, og vi topper alt med solsikkefrø og fersk basilikum.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 g
Reker
(Inneholder: Skalldyr, Sulfitter Kan inneholde spor av: Melk, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Sesam, Fisk, Bløtdyr)
170 g
Perlecouscous
(Inneholder: Hvete, Gluten)
1 stk
Løk
½ pakke
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
½ stk
Sitron
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
10 g
Solsikkefrø
(Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder, Peanøtter)
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
4 g
Hvitløksflørt
30 g
Spinat
(Kan inneholde spor av: Selleri)
4 dl
Vann (steg 1)
¼ ts
Salt (steg 1)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
1 ts
Sukker (steg 3)
½ dl
Vann (steg 4)
½ ts
Salt (steg 5)
Kok opp en kjele med vann [4 dl | 8 dl] og salt [¼ ts | ½ ts].
Tilsett perlecouscous, senk til middels varme og la småkoke i 11-12 min, eller til myk. Fjern fra varmen, og la stå hvile under lokk til servering.
Skjær sitron [½ stk, 2P] i båter.
Finhakk løk.
Finhakk halvparten av basilikum og plukk resten av bladene.
Skjær tomat i 1 cm biter.
Skyll spinat i et dørslag under kaldt vann.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek reker i 1-2 min på hver side. Krydre med en klype salt og pepper. Sett til side på en tallerken.
Tilsett olivenolje [½ ss | 1 ss] i stekepannen på middels høy varme. Stek løk og tomat med en klype salt i 3-4 min, til mykt.
Tilsett Hvitløksflørt og sukker [1 ts | 2 ts], og stek i ytterligere 30 sek.
TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa og matt i midten.
Tilsett vann [½ dl | 1 dl] og grønnsaksbuljong til stekepannen. Kok i 3-4 min.
Når couscous er ferdig, tilsett hakket basilikum, spinat og creme fraiche [½ pakke, 2P].
Tilsett sitronsaft [1 ss | 2 ss], salt [½ ts | 1 ts] og en klype pepper. Rør godt, til gjennomvarmet og spinaten har falt sammen.
Anrett perlecouscous i dype tallerkener.
Topp med reker og solsikkefrø [½ pose, 2P].
Pynt med resterende basilikumblader.