Stekt sei i gressløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt sei i gressløksaus

Stekt sei i gressløksaus

med potetmos og hvitløksstekte bønner

Denne ukens fiskerett byr på mange herlige ingredienser. Vi lager en vidunderlig kremet gressløksaus med fløte, gressløk og buljong. Seien får lov til å putre i den smakfulle sausen, til den får perfekt konsistens. Hvitløksstekte grønne bønner, squash og potetmos balanseres med den fyldige gressløksausen.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Rask
Allergener:
Melk
Fisk
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Bakepotet

75 g

Grønne bønner

1 pose

Gressløk

½ stk

Squash

½ stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 1)

3 ss

Melk (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier470 kcal
Energi (kj)1968 kj
Fett19.7 g
Mettet fett9.7 g
Karbohydrater44.2 g
Sukker9 g
Protein29.4 g
Natrium420.5 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann.

Skrell og skjær potet i 2 cm store biter. Kok i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.

Hell av vannet, og legg poteter tilbake i kjelen. Tilsett melk [3 ss | 6 ss], salt [1/2 ts | 1 ts] og en klype pepper, og mos grovt. Sett til side med lokk for å holde varmen.

TIPS: Tilsett en klatt smør for en ekstra kremet mos.

Forbered grønnsaker
2

Imens potet koker, rens grønne bønner [1/2 pakke, 2P].

Grovhakk squash [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. 

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk gressløk.

Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner og squash i 4-5 min, til møre.

Tilsett hvitløk, en klype salt og pepper, en skvett sitronsaft, og stek i ytterligere 1 min. Overfør til en skål og dekk til for å holde varmen.

TIPS: Tilsett en skvett vann for å fremskynde stekeprosessen.

Bland saus
4

Imens grønnsakene steker, bland matfløte
[1/2 pakke, 2P], gressløk og grønnsaksbuljong i en skål.

Stek fisk
5

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek den ene siden av fisken i 2-3 min. Snu forsiktig, og tilsett gressløksaus. Stek i ytterligere 3-4 min, til fisken er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potetmos, sei og grønnsaker på tallerkener.

Øs gressløksaus over fisken.

Server sitronbåter på siden.