Stekt sei i gressløksaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt sei i gressløksaus

Stekt sei i gressløksaus

med grov potetmos og hvitløksstekte grønne bønner

Denne ukens fiskerett byr på mange herlige ingredienser. Vi lager en vidunderlig kremet gressløksaus med fløte, gressløk og buljong. Seien får lov til å putre i den smakfulle sausen, til den får perfekt konsistens. Hvitløksstekte grønne bønner og squash og sitronmoste poteter passer perfekt til den fyldige gressløksausen.

Tags:
Kalorilett
Hvetefri
Proteinrik
Barnevennlig
Allergener:
Melk
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

75 g

Grønne bønner

1 pose

Gressløk

½ stk

Squash

½ stk

Sitron

1 stk

Hvitløk

4 g

Kyllingbuljong

150 ml

Matfløte

(Inneholder Melk)

250 g

Sei

(Inneholder Fisk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olivenolje (steg 5)

½ ts

Salt (steg 1)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier484 kcal
Energi (kj)2027 kj
Fett18.65 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater51.64 g
Sukker8.2 g
Protein29.5 g
Natrium392 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann.

Skjær poteter (uskrellet) i 3 cm store biter.

Kok poteter i 10-15 min, eller til de enkelt kan deles med en kniv.

Hell av vannet, og legg poteter tilbake i kjelen. Tilsett salt [1/2 ts | 1 ts] og mos grovt. Tilsett en klatt smør om ønskelig. Sett til side med lokk på for å holde varmen.

Forbered grønnsaker
2

Rens grønne bønner [1/2 pakke, 2P].

Grovhakk squash [1/2 stk, 2P]. 

Finhakk eller press hvitløk.

Finhakk gressløk.

Skjær sitron i båter.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek grønne bønner og squash i 4-5 min, til møre.

Tilsett hvitløk, en klype salt og pepper og en skvett sitronsaft, og stek i ytterligere 1 min. Overfør til en skål med lokk på for å holde varmen.

Bland gressløksaus
4

Bland matfløte [1/2 pakke, 2P], gressløk (spar litt til pynt) og kyllingbuljong i en skål.

Stek fisk
5

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett fisk og stek i 2-3 min.

Snu fisken forsiktig, og tilsett gressløksaus. Stek i ytterligere 3-4 min, til fisken er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett potetmos, sei og grønnsaker på tallerkener.

Øs gressløksaus over fisken og pynt med resterende gressløk.

Server sitronbåter på siden.