300 g
Poteter
60 g
BBQ-saus
(InneholderSulfitter, Sennep)300 g
Kyllingbryst
1 stk
Paprika
2 stk
Pastinakk
2 stk
Gulrot
2 stk
Rødbete
1 pose
Kruspersille
2 g
Kyllingbuljong
1 stk
Rødløk
½ dl
Vann (steg 5)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter, rødbeter, pastinakk og gulrot i 2 cm tykke terninger (uskrellet). Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje* og en klype salt* og pepper*. Bland sammen og bak på øverste hylle i ovnen i 25-30 min. Snu rotfruktene halvveis i steketiden. TIPS: Bruk to stekebrett hvis det ikke er plass på ett.
Skjær rødløk i 6 like store båter. Fjern frøene og skjær paprika i 1 cm tykke staver. Grovhakk persille (med stilk).
Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på høy varme. Tilsett kyllingbryst og stek på hver side i 1 min.
Fordel kylling, rødløk og paprika på et stekebrett. Bak i ovnen sammen med rotfruktene de resterende 11-12 min. Ikke vask stekepannen, den skal brukes i neste steg. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Når det gjenstår 5 min av tiden i ovnen, tilsett kyllingbuljong [½ pakke, 2P], BBQ-saus og vann* [1/2 dl | 1 dl] i stekepannen. Kok opp og deretter senk varmen. La putre i 2-3 min, eller til sausen tykner. Krydre med en klype salt* og pepper*.
Anrett kylling, rotfrukter og grønnsaker på tallerkener. Strø over persille og topp med BBQ-saus.