topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kylling

Stekt kylling

med persille- og hasselnøttris og agurksalat

Dette er en smakfull og spennende kyllingrett med ris! Vi skal ovnsbakte den møre og BBQ-marinerte kyllingen, mens vi koker ris med kyllingbuljong og blander den med persille og nøtter. Vi skal også lage en grønn agurksalat med kål, før alt toppes med kremet pestodressing.

Tags:
Rask
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Nøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

4 g

Kyllingbuljong

1 pose

Kruspersille

20 g

Hasselnøtter

(Inneholder Nøtter Kan inneholde Peanøtter, Sesam)

1 stk

Agurk

150 g

Kålblanding

(Kan inneholde Selleri)

50 g

Kremet pestodressing

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Vann (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier497 kcal
Energi (kj)2078 kj
Fett19.62 g
Mettet fett1.8 g
Karbohydrater67.16 g
Sukker5.7 g
Protein10.09 g
Natrium392 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Sett ovnen på 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].

Tilsett ris, kyllingbuljong og salt [½ ts | 1 ts] i kjelen og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la hvile under til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Stek kylling
2

Krydre kylling på begge sider med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, til brunet.

Overfør til den ene siden av et stekebrett med bakepapir og stek i 11-12 min, til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Rist hasselnøtter
3

Grovhakk hasselnøtter og persille.

Skjær agurk i ½ cm tynne staver.

Når kyllingen har 6-7 min igjen av steketiden, legg hasselnøtter på den andre siden av stekebrettet. Rist i ovnen resten av steketiden.

Bland salat
4

Bland kålblanding, agurk og en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Bland kremet pestoblanding og vann [1 ss | 2 ss] til dressingkonsistens i en liten skål.

Bland sammen
5

Bland persille og hasselnøtter (spar litt til pynt) med risen.

Skjær kylling i skiver.

Server
6

Anrett ris, kylling og salat på tallerkener.

Drypp over kremet pestodressing og pynt med resterende hasselnøtter.