Skjem bort middagsgjestene med perfekt stekt, cajunkrydret laks på en seng av luftig basmatiris med en syrlig paprika- og agurksalat med limedressing som tilbehør. Dryss over en sprø topping laget av peanøtter, hvitløk, chili, soyasaus og honning, og server med en klatt srirachamajones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 g
Honning
1 stk
Sitrusfrukt
40 g
Saltede peanøtter
(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)
1 stk
Agurk
300 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmatiris
4 g
Ay Cajun-ba
(Inneholder: Sulfitter)
50 g
Vegansk srirachamajones
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)
½ stk
Chili
1 stk
Salat
½ stk
Paprika
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
1 ss
Smør til glaze
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
I mellomtiden, grovhakk peanøtter.
Grovhakk salat.
Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.
Skjær agurk i halvmåner.
Skjær lime i båter.
Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.
Varm opp en stekepanne på middels varme.
Tilsett smør, peanøtter, chili, honning og soyasaus. Stek under omrøring i 1-2 min, eller til gyllent og noe tyknet.
Tilsett sesamfrø i stekepannen med topping, og bland godt.
TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med Ay Cajun-ba og salt.
Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
I mellomtiden, bland salat, paprika, agurk, olivenolje, salt og limesaft i en mellomstor skål.
Anrett ris i dype tallerkener.
Topp med agurksalat, og deretter laks.
Dryss over sprø topping og server med en klatt srirachamajones på siden.