Skip to main content
Stekt cajunlaks og sprø peanøttopping
Stekt cajunlaks og sprø peanøttopping

Stekt cajunlaks og sprø peanøttopping

med syrlig agurk- og paprikasalat

Skjem bort middagsgjestene med perfekt stekt, cajunkrydret laks på en seng av luftig basmatiris med en syrlig paprika- og agurksalat med limedressing som tilbehør. Dryss over en sprø topping laget av peanøtter, hvitløk, chili, soyasaus og honning, og server med en klatt srirachamajones.

Tags:
Rask
Allergener:
Peanøtter
Fisk
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

25 g

Honning

1 stk

Sitrusfrukt

40 g

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nødder)

1 stk

Agurk

300 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder: Sulfitter)

50 g

Vegansk srirachamajones

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

½ stk

Chili

1 stk

Salat

½ stk

Paprika

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Smør til glaze

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier1140 kcal
Energi (kj)4771 kj
Fett67.6 g
Mettet fett13 g
Karbohydrater87.8 g
Sukker17.7 g
Protein47.5 g
Natrium146.3 mg

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, grovhakk peanøtter.

Grovhakk salat.

Skjær paprika i 1 cm tynne strimler.

Skjær agurk i halvmåner.

Skjær lime i båter.

Del chili i to på langs, fjern frø og finhakk.

Lag topping
3

Varm opp en stekepanne på middels varme. 

Tilsett smør, peanøtter, chili, honning og soyasaus. Stek under omrøring i 1-2 min, eller til gyllent og noe tyknet.

Tilsett sesamfrø i stekepannen med topping, og bland godt.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Stek laks
4

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med Ay Cajun-ba og salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu laks og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Bland salat
5

I mellomtiden, bland salat, paprika, agurk, olivenolje, salt og limesaft i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener.

Topp med agurksalat, og deretter laks.

Dryss over sprø topping og server med en klatt srirachamajones på siden.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image