topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprø Za'atar-kylling

Sprø Za'atar-kylling

med tahini-dipp og rotgrønnsaker

Utforsk midtøstens smaker med vår sprøstekte za'atar-kylling. Vi serverer retten med en frisk salat av rotgrønnsaker og kål, og med en nydelig, nøtteaktig tahinisaus på siden.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Hvete
Sesam
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

8 g

Za'atar

(Inneholder Sesam)

25 g

Tahini

(Inneholder Sesam)

1 stk

Hvitløk

½ stk

Sitron

2 stk

Gulrot

1 stk

Pastinakk

4 g

Spisskummin, støtt

150 g

Kålblanding

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

½ ts

Salt (steg 2)

¼ ts

Sukker (steg 2)

2 dl

Vann (steg 2)

1 stk

Egg (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier629 kcal
Energi (kj)2633 kj
Fett25.7 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater50.1 g
Sukker18.4 g
Protein49 g
Natrium1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot og pastinakk i 2 cm biter.

Fordel på et stekebrett med bakepapir [2 stk, 4P]. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med salt [1/2 ts | 1 ts], spisskummin og pepper.

Bak i 20-30 min, eller til møre.

Lag dipp
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Bland yoghurt, salt [1/2 ts | 1 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], hvitløk, tahini og vann [2 ss | 4 ss] i en litenskål.

Paner kylling
3

Skjær kyllingbryst i 3 deler på et eget skjærebrett. Krydre med salt.

Pisk egg [1 stk | 2 stk] i en dyp tallerken.

Tilsett panko, salt [1/4 ts | 1/2 ts] og za'atar i en annen dyp tallerken.

Dypp kylling i egg, deretter i melblandingen. Sett til side på en tallerken.

TIPS: Bruk 2 ss melk, hvis du ikke har egg.

Stek kylling
4

Når grønnsakene har 10 min igjen i ovnen; dekk bunnen av en stekepanne med olivenolje og varm opp til middels høy varme.

Stek kylling i 3-4 min på hver side, til gyllen og gjennomstekt. Overfør til en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olje ved behov.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Bland salat
5

I mellomtiden, halver sitron [1/2 stk, 2P].

Bland sitronsaft [1 ss | 2 ss] og salt [1/2 ts | 1 ts] i en stor skål.

Vend inn kålblanding.

Ta grønnsakene ut av ovnen og la dem avkjøles et par min. Bland sammen med kålsalaten.

TIPS: Dryss litt olivenolje over salaten om ønskelig.

Server
6

Fordel grønnsaksblanding og kylling på tallerkener.

Anrett med dippsaus i en skål på siden.