Skip to main content
Sprø prosciutto og perlecouscous
Sprø prosciutto og perlecouscous

Sprø prosciutto og perlecouscous

med ovnsbakte grønnsaker og spinat

Falt du for denne fristende oppskriften? Vi garanterer at du ikke blir skuffet over resultatet. I dag skal vi nemlig lage en fantastisk prosciuttosalat med perlecouscous og matfløte. Vi koker perlecouscous og blander den med pesto, ovnsbakte cherrytomater, squash og rødløk. Vi topper alt med sprøstekt prosciutto og finrevet ost.

Tags:
Rask
Allergener:
Gluten
Hvete
Melk
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

170 g

Perlecouscous

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Sennep, Soya, Egg, Lupin)

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

30 g

Calabresepesto

125 g

Cherrytomater

4 g

Kyllingbuljong

12 ml

Balsamico

(Inneholder: Sulfitter)

50 g

Prosciutto

30 g

Spinat

1 stk

Squash

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

4 g

Jorda Rundt

(Inneholder: Egg, Sennep)

1 stk

Rødløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ts

Sukker til tomat

1 ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 ss

Smør til couscous

4 dl

Vann til perlecouscous

¼ ts

Salt til perlecouscous

Næringsinnhold

Kalorier762 kcal
Energi (kj)3187 kj
Fett37.1 g
Mettet fett18.1 g
Karbohydrater76.9 g
Sukker15.4 g
Fiber5.9 g
Protein25.6 g
Natrium392 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Bak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Del cherrytomateri to.

Fordel på den ene siden av et stekebrett med

bakepapir. Bland med balsamico, sukker og en klype salt.

Skjær squash i 1 cm kvarte biter.

Skjær rødløk i 1 cm båter.

Fordel på den andre siden av stekebrettet. Dryppover en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 15-25 min, eller til mørt.

Kok perlecouscous
2

Smelt smør i en stor kjele på middelshøy varme.

Tilsett Jorda Rundt og stek videre i 30 sek.

Tilsett vann og kyllingbuljong.

Kok opp.

Tilsett perlecouscous, og senk til middels lav

varme. La putre i 12-15 min, eller til 'al dente'. Hell ut vannet.

Ovnsbak prosciutto
3

Fordel prosciutto på et nytt stekebrett med

bakepapir. Bak i ovnen i 8-10 min, eller til sprø og gylne.

Bland sammen
4

I mellomtiden, skyll spinat.

Når perlecouscous er ferdigkokt, tilsett spinat og rør til den faller sammen.

Tilsett grønnsaker
5

Når de ovnsbakte grønnsakene er ferdige, bland squash, rødløk, calabresepesto og matfløte sammen med perlecouscous. Krydre med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett perlecouscous i skåler.

Topp med ovnsbakte cherrytomater og

finrevet ost.

Riv prosciutto i stykker og strø over