HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSoya Og Ingefærglasert Ytrefilet Av Svin
topBanner
Soya- og ingefærglasert ytrefilet av svin

Soya- og ingefærglasert ytrefilet av svin

med søtpotetmos og ovnsbakte gulrøtter

Tags:Under 650 kcal
Allergener:HveteSoyaGlutenSennepMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Gulrot

1 stk

Gulrot, lilla

450 g

Søtpotet

300 g

Svin ytrefilet

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya, Gluten)

25 g

Honning- og ingefærdressing

(InneholderSennep)

½ pakke

Rømme

(InneholderMelk)

30 g

Spinat

(Kan inneholdeSelleri)

1 pose

Kjørvel

Ikke inkludert i matkassen din

etter behov

Smør (steg 5)

½ ss

Hvetemel (steg 4)

1 dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier449 kcal
Energi (kj)1880 kj
Fett6.75 g
Mettet fett3.4 g
Karbohydrater50.56 g
Sukker11.7 g
Protein44.91 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 220°C/200°C (varmluft). Kok opp vann* i en kjele. Skjær gulrot (uskrellet) i 1 cm skiver. Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på høy varme. Krydre ytrefilet med en klype salt* og stek i pannen inntil brunet, 1-2 min på hver side.

2

Plasser ytrefilet på en side av et stekebrett med bakepapir og plasser gulrot på motsatt side. Drypp gulrot med en skvett olivenolje*, krydre med en klype salt* og pepper*, og bland sammen. Stek kjøtt og gulrot i 12-13 min. Overfør kjøtt til et skjærebrett og dekk til med sølvpapir. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt. 


3

Skrell og skjær søtpotet i 2 cm terninger. Tilsett i kjelen med kokende vann, og kok i 10-12 min, eller til de lett kan deles med en kniv. 


4

Pisk vann* [1 dl | 2 dl] og hvetemel* [½ ss | 1 ss] sammen i en liten bolle. Varm opp samme stekepanne som du brukte til å steke kjøtt til middels høy varme (uten å vaske den først). Tilsett soyasaus, honning- og ingefærdressing [½ stk, 2P] og melblanding. Kok under omrøring i 2-3 min. TIPS: Tilsett mer vann* hvis sausen blir for tykk. Tilsett overskytende kjøttsaft fra ytrefilet. 


5

Hell vann fra kjelen med søtpoteter når de er ferdig kokt, tilsett creme fraiche [3 ss | 6 ss] og krydre med salt* [1/4 ts | 1/2 ts] og pepper*. Mos med en potetmoser eller gaffel. Du kan også tilsette en klatt smør*. Tilsett spinat og ovnsbakt gulrot i mosen like før servering. Skjær ytrefilet i tynne skiver. 


6

Anrett potetmos og ytrefilet på tallerkener. Drypp med soya-ingefær glaze over kjøtt. Pynt kjøtt med kjørvel.