Burger er en sikker vinner på middagsbordet, og vi kan friste med en spennende sushi-inspirert variant! Lune briochebrød smøres med srirachadressing og fylles med røkt laks, avokado og limesyltede grønnsaker. Burgeren serveres med sesamvendte fries som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Avokado
1 stk
Lime
50 g
Vegansk srirachamajones
½ stk
Rødløk
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Agurk
½ g
Chiliflak
100 g
Røkt laks
(Inneholder: Fisk)
2 stk
Briochebrød
(Inneholder: Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde spor av: Sesam, Soya)
½ ts
Salt til poteter
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1 ss
Ketchup til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet (uskrelt) i 1 cm tynne staver.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, halver lime.
Skjær rødløk i tynne skiver.
Bland limesaft, sukker, salt og rødløk i en liten skål.
Skjær agurk i tynne skiver.
Bland srirachamajones, ketchup og chiliflak i en liten skål.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Del briochebrød i to p midten.
Varm brød direkte på en rist i ovnen i 3-4 min, eller til gjennomvarmet.
Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Dryss sesamfrø over fries og bland godt rett før servering.
Vend agurk i skålen med rødløk.
Bre srirachamajones på brød og fyll med røket laks, avokado og syltede grønnsaker.
Server med resterende syltede grønnsaker og srirachadressing.