Det sies at man bør spise minst ett fiskemåltid i uken, og med vår pannestekte torsk i sitronsmørsaus blir nok det ukas høydepunkt! Fisken serveres med dill, aioli, ovnsbakte rotfrukter og brokkoli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
40 g
Aioli
1 stk
Hvitløk
250 g
Torsk
1 stk
Dill
4 g
Grønnsaksbuljong
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
1 stk
Sitron
1 stk
Pastinakk
250 g
Brokkoli
½ ts
Salt til poteter
½ dl
Vann til saus
½ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Olje til steking
1 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skjær potet og pastinakk (uskrelt) i 1 cm store biter.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Imens potetene er i ovnen, press eller finhakk hvitløk.
Grovhakk dill.
Del sitron i to og skjær den ene delen i tynne skiver og den andre i båter.
Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og dill i en liten skål.
Skjær brokkolibuketter og stilk (skrell om nødvendig) i 1 cm store biter.
Fordel på stekebrettet med potetene når det gjenstår 15 min av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Stek i ovnen i resterende tid.
Når det gjenstår 10 min av grønnsakenes stektetid, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.
Stek fisk i 2-3 min på én side.
Snu fisken i stekepannen.
Tilsett sitronbuljong og smør. Stek i 1-2 min, til gjennomstekt.
TIPS: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk, rotfrukter og brokkoli på tallerkener.
Øs over sitronbuljong og garner med sitronskiver.
Dryss over sesamfrø og server med en klatt aioli.