Skip to main content
Sitronstekt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sitronstekt torsk

Sitronstekt torsk

med ovnsbakte rotfrukter, brokkoli og dill

Det sies at man bør spise minst ett fiskemåltid i uken, og med vår pannestekte torsk i sitronsmørsaus blir nok det ukas høydepunkt! Fisken serveres med dill, aioli, ovnsbakte rotfrukter og brokkoli.

Tags:
Barnevennlig
Hvetefri
Allergener:
Senf
Egg
Pesce
Celery
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

40 g

Aioli

1 stk

Hvitløk

250 g

Torsk

1 stk

Dill

4 g

Grønnsaksbuljong

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

1 stk

Sitron

1 stk

Pastinakk

250 g

Brokkoli

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ dl

Vann til saus

½ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier717 kcal
Energi (kj)3000 kj
Fett32.8 g
Mettet fett7 g
Karbohydrater65.7 g
Sukker12.3 g
Fiber12.8 g
Protein35.7 g
Natrium408.1 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær potet og pastinakk (uskrelt) i 1 cm store biter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, til gylne.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland sitronbuljong
2

Imens potetene er i ovnen, press eller finhakk hvitløk.

Grovhakk dill.

Del sitron i to og skjær den ene delen i tynne skiver og den andre i båter.

Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og dill i en liten skål.

Bak brokkoli
3

Skjær brokkolibuketter og stilk (skrell om nødvendig) i 1 cm store biter.

Fordel på stekebrettet med potetene når det gjenstår 15 min av steketiden. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Stek i ovnen i resterende tid.

Stek fisk
4

Når det gjenstår 10 min av grønnsakenes stektetid, varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt og pepper.

Stek fisk i 2-3 min på én side.

Tilsett sitronbuljong
5

Snu fisken i stekepannen.

Tilsett sitronbuljong og smør. Stek i 1-2 min, til gjennomstekt.

TIPS: Fisken er gjennomstekt når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk, rotfrukter og brokkoli på tallerkener.

Øs over sitronbuljong og garner med sitronskiver.

Dryss over sesamfrø og server med en klatt aioli.