Skip to main content
Sitronstekt sei
Sitronstekt sei

Sitronstekt sei

med ovnsbakte sesamgrønnsaker og aioli

La oss by på en fiskerett med klassiske smaker som passer til hele familien. Stek seifiletene i panna og la dem putre i en herlig saus med smør, sitron, hvitløk og dill. Fisken serveres med ovnsbakte, sesamvendte grønnsaker og en kremet aioli.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Allergener:
Fisk
Selleri
Sennep
Egg
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Sitron

250 g

Brokkoli

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

1 stk

Dill

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

½ stk

Pastinakk

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier626 kcal
Energi (kj)2618 kj
Fett27.8 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater60.2 g
Sukker10.1 g
Fiber11.6 g
Protein33.8 g
Natrium420.5 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet og pastinakk (uskrelte) i 2 cm store biter.

Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Lag sitronbuljong
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk dill.

Skjær sitron i båter.

Skyll salatblanding.

Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en skål.

Ovnsbak brokkoli
3

Skjær brokkoli (med stilk) i 2 cm store biter.

Når det gjenstår 15 min av grønnsakenes steketid, fordel brokkoli på samme stekebrett. Tilsett en liten skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Stek i resterende tid.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Stek fisk
4

Når det gjenstår 10 min av grønnsakenes steketid, varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir, krydre med en klype salt og pepper, og stek i 2-3 min.

Tilsett salatblanding
5

Snu fisken, hell over sitronbuljong og tilsett smør. Stek i ytterligere 2-3 min, eller til fisken er gjennomstekt.

Vend salatblanding og sesamfrø med grønnsakene på stekebrettet.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.

Topp fisk med sitronbuljong og pynt med sitronbåter og resterende dill.

Server aioli på siden.