La oss by på en fiskerett med klassiske smaker som passer til hele familien. Stek seifiletene i panna og la dem putre i en herlig saus med smør, sitron, hvitløk og dill. Fisken serveres med ovnsbakte, sesamvendte grønnsaker og en kremet aioli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Sei
(Inneholder: Fisk)
1 stk
Sitron
250 g
Brokkoli
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
1 stk
Dill
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
½ stk
Pastinakk
60 g
Salatblanding
½ ts
Salt til poteter
½ dl
Vann til saus
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til fisk
½ ss
Olje til steking
1 ss
Smør til saus
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og pastinakk (uskrelte) i 2 cm store biter.
Fordel grønnsaker på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk dill.
Skjær sitron i båter.
Skyll salatblanding.
Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en skål.
Skjær brokkoli (med stilk) i 2 cm store biter.
Når det gjenstår 15 min av grønnsakenes steketid, fordel brokkoli på samme stekebrett. Tilsett en liten skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Stek i resterende tid.
TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt
Når det gjenstår 10 min av grønnsakenes steketid, varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk lett med kjøkkenpapir, krydre med en klype salt og pepper, og stek i 2-3 min.
Snu fisken, hell over sitronbuljong og tilsett smør. Stek i ytterligere 2-3 min, eller til fisken er gjennomstekt.
Vend salatblanding og sesamfrø med grønnsakene på stekebrettet.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.
Anrett fisk og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.
Topp fisk med sitronbuljong og pynt med sitronbåter og resterende dill.
Server aioli på siden.