Skip to main content
Sitronstekt sei
Sitronstekt sei

Sitronstekt sei

med ovnsbakte sesampoteter og aioli

La oss by på en fiskerett med klassiske smaker som passer til hele familien. Vi steker sei og lar den putre i en herlig saus med smør, sitron, hvitløk og dill. Vi serverer fisken med ovnsbakte, sesam- og spinatvendte poteter, brokkoli og en kremet aioli.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Selleri
Sennep
Egg
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

1 stk

Dill

30 g

Spinat

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Hvete, Bygg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Peanøtter, Havre, Rug)

1 stk

Sitron

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

½ dl

Vann til saus

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til fisk

½ ss

Olje til steking

1 ss

Smør til saus

Næringsinnhold

Kalorier594 kcal
Energi (kj)2484 kj
Fett27.5 g
Mettet fett6.4 g
Karbohydrater53.9 g
Sukker7.8 g
Fiber10.8 g
Protein32.5 g
Natrium420.5 mg
Calcium0.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm biter.

Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Lag sitronbuljong
2

I mellomtiden, finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk dill.

Skjær sitron i båter.

Skyll spinat.

Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og halvparten av dillen i en skål.

Bak brokkoli
3

Skjær brokkoli (med stilk) i 2 cm biter.

Når potetene har 15 min igjen, fordel brokkoli på stekebrettet med poteter. Tilsett en liten skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. Bak ut tiden.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Stek fisk
4

Når grønnsakene har 10 min igjen, varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir, krydre med en klype salt og pepper, og stek i 2-3 min.

Bland sammen
5

Snu fisken, hell over sitronbuljong og tilsett smør. Stek i ytterligere 2-3 min, eller til fisken er gjennomstekt.

Bland spinat og sesamfrø med grønnsakene på stekebrettet.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Server
6

Anrett fisk og ovnsbakte grønnsaker på tallerkener.

Hell sitronbuljong over fisken og pynt med sitronbåter og resterende dill.

Server aioli på siden.